Ben Spies příští rok v Ducati Junior?!

Ben Spies příští rok v Ducati Junior?!

Na Ben Spies zůstane i příští rok v MotoGP. Měl by se objevit v juniorce továrního týmu Junior Team Pramac. jeho týmovým kolegou by měl být Andrea Iannone.

Po dlouhých jednáních a mnoha protichůdných informacích, můžeme nyní s jistotou říci, že Ben Spies bude závodit v roce 2013 s Ducati týmu Junior.

Poté co Ben Spies neočekávaně oznámil na svém twitteru, že příští rok s Yamahou už nepojede, zdálo se jako nejpravděpodobnější varianta, že se vrátí do Superbiků, kde byl spojován hlavně se stájí BMW.

Pak se objevily zprávy, že by mohl závodit se Suzuki. V roce 2013 na pár závodech na divokou kartu a poté v následujícím roce, by absolvoval celou sezónu. Při Velké ceně v Brně se zase hodně mluvilo o jeho kontaktu s týmem Fausta Gresini, ten však v dalším rozhovoru řekl, že jako jezdce pro příští sezónu preferuje Alvaro Bautistu.

Všechno tak nasvědčovalo, že Ben Spies na konci roku opustí kolotoč královské kubatury. Teď se naopak jeví, že i příští rok bude v MotoGP závodit. Ben k tomu dodává:“ Nikdy jsem neřekl, že už nechci jezdit v MotoGP. Ve skutečnosti, mám pár zajímavých návrhů. Jednal jsem i s týmem Gresini a všechno zvažuji.“ Jako další možnost se ukazovala Dukati Junior Team, kde proběhla jednání o možné spolupráci. Nyní se zdá, že je vše ujednáno. Co však jisté není, kdo bude jeho týmovým kolegou. Největší šance v tomto směru má Andrea Iannone.

zdroj: moto.it

Doporučujeme

Články odjinud