Abraham si v Mugellu připsal první body sezóny

Abraham si v Mugellu připsal první body sezóny

Karel Abraham se ve Velké ceně Itálie dočkal svých prvních letošních bodů. Dojel jako čtrnáctý.

Po pěti dosud odjetých závodech letošního roku zůstával brněnský jezdec Karel Abraham stále bez bodů.

V kombinaci tří volných tréninků na GP Itálie byl Abraham osmnáctý. V první kvalifikaci skončil šestý, což znamenalo start ze šestnácté pozice na roštu. Za Abrahamem v kvalifikaci skončili i bývalí šampioni Jorge Lorenzo a Valentino Rossi.

Závod v Mugellu Abrahamovi vyšel. Do cíle dojel jako čtrnáctý, což znamená, že si připsal první dva body do letošního hodnocení. V celkovém hodnocení je nyní Abraham dvaadvacátý.

„Abych byl upřímný, závod se odjel podle očekávání,“ zhodnotil Abraham. „Věděl jsem, že dnes budeme moct bojovat o body. Podmínky na dráze se dnes změnily, trať byla hodně horká, vzduch byl také horký, takže to bylo hodně náročné pro pneumatiky, motorku i pro jezdce, zvláště pro mě, protože já nemám rád, když se jede v takovém horku. Po startu závodu bylo náročné porozumět pneumatikám, protože přední i zadní část hodně klouzala. Po čtyřech kolech jsem ale získal důvěru a motorka začala fungovat lépe a já jsem mohl předjíždět. Závod byl velmi náročný. Věděl jsem, že moje pneumatiky na tom budou na konci špatně, ale viděl jsem, že i ostatní se stalo totéž a že jsem dokázal dohnat několik jezdců. Dopadlo to dobře, konečně jsme získali 2 body, které si myslím, že si zasloužíme, protože jsme celý víkend pracovali velmi tvrdě. Můj tým si zasloužil body, děkuji všem. Jsem velmi šťastný, že jsme víkend uzavřeli takto,“ radoval se Abraham.

Zdroj a foto: Avintia Racing

Doporučujeme

Články odjinud