Alex de Angelis už je doma z nemocnice

Alex de Angelis už je doma z nemocnice

Dne 10. 10. 2015 měl Alex de Angelis velmi těžkou nehodu při čtvrtém volném tréninku v Japonsku. Nyní je již doma z nemocnice.

Při čtvrtém tréninku na GP Japonska měl velmi těžkou nehodu. Dlouho musel být ošetřován na trati a následně byl přepraven vrtulníkem do nemocnice. De Angelis, který utrpěl zranění plic, hlavy a zlomeniny klíční kosti, několika žeber a několika obratlů, byl v japonské nemocnici do minulé neděle.

V neděli byl jezdec letecky převezen do Evropy. Osmačtyřicet hodin ještě musel zůstat v sanmarinské nemocnici, ale nyní již byl propuštěn do domácího ošetřování. Jeho stav se neustále zlepšuje. Lékaři nevylučují jeho návrat do sedla motocyklu již při zimních testech v únoru roku 2016.

V následujících pětačtyřiceti dnech však ještě bude muset mít de Angelis speciální korzet, který má zajistit správný srůst zlomených kostí. V následujících dnech bude de Angelis chodit na pravidelné prohlídky a bude se věnovat nezbytné fyzioterapii.

„Jsem velmi šťastný, že už jsem doma,“ řekl Alex De Angelis po svém propuštění z nemocnice „Je to pro mě velice pozitivní signál a těším se na to, až budu znovu trénovat. Návrat do sedla motocyklu lékaři pro tuto chvíli ještě vyloučili, ale to nevadí, protože v zimě se stejně jezdit nedá. Tento čas využiji k tomu, abych se znovu dostal do formy a mohl se zúčastnit prvního testu na nadcházející sezonu. Ještě jednou bych chtěl poděkovat zdravotnímu personálu, který se mi věnoval v Japonsku a v San Marinu. Ještě jednou velmi děkuji Mobilní klinice a všem fanoušků a přátelům, kteří mi dávali pocítit svou blízkost, přestože jsem byl daleko,“ dodává Alex de Angelis.

Doporučujeme

Články odjinud