Alex Rins: O prázdninách chci být normální kluk

Alex Rins: O prázdninách chci být normální kluk

Aktuálně pátý jezdec pořadí mistrovství světa třídy Moto3 - Alex Rins - hodnotí dosavadní průběh sezóny a hovoří i o letních prázdninách.

První polovinu sezóny hodnotí Alex Rins celkem pozitivně. Před sezónou sice absolvoval operaci zápěstí, v úvodu roku měl potíže, nedařilo se mu podle očekávání. Později se jemu a jeho týmu, jak sám Rins tvrdí, začalo více dařit, zlepšoval se jejich výkon a rychlost. Obrat k lepšímu pro Rinse znamenal především čtvrtý závod sezóny, kdy se letos poprvé objevil na stupních vítězů.

Pozitivně Rins hodnotí i dosavadní vývoj svého motocyklu Honda. Je to rychlý motocykl a dovoluje jezdci brzdit hodně pozdě. "To, na čem musíme stále pracovat, je zrychlení. Nevím však, jestli je problém v motorce nebo v mé hmotnosti," dodává Rins.

Kdo jsou letos tvoji největší soupeři?

"Není jeden hlavní soupeř, je jich víc. Je to především Miller, který jezdí pravidelně vpředu, také Fenati, přestože jeho výsledky jsou nepravidelnější, a hlavně můj kolega Alex Márquez, ten je mým dalším velkým rivalem."

"Kdybych mohl, každý den bych jedl hranolky"

Kromě zhodnocení dosavadního průběhu sezóny se Alex Rins vyjádřil i ke svým letním aktivitám. Léto si Rins chce užít jako normální chlapec jeho věku. Chce se věnovat svým přátelům, užít si nějaké dny v bazénu, eventuálně jít s přáteli na párty, aniž by musel myslet na to, že druhý den musí jezdit.

Děláš i o prázdninách něco, co je spojené s tvou sportovní kariérou?
"Stále něco dělám, protože zcela od toho upustit je náročné. Jezdím na kole, na motorce..."

Dovolíš si během prázdnin i nějaký gastronomický rozmar?

"Musím se hlídat, ale je to čas, kdy si mohu dovolit trochu porušit dietu... Kdybych mohl, jedl bych každý den hranolky, ale vím, že nemůžu," uzavírá mladý Španěl.

(Zdroj: estrellagalicia00.es)

Doporučujeme

Články odjinud