Alex Rins pojede příští dva roky u Suzuki

Alex Rins pojede příští dva roky u Suzuki

Nyní je již jasné, že Suzuki bude mít pro příští rok kompletně novou sestavu. Místo Mavericka Viňales přijde Andrea Iannone a Aleixe Espargara vystřídá Alex Rins.

Suzuki Motor Corporation dnes oznámila, že jejich novým jezdcem bude Alex Rins. Tím pádem je jasné, že se se Suzuki rozloučí nejen Maverick Viňales, ale i Aleix Espargaro. U Suzuki tak budou závodit Andrea Iannone a Alex Rins.

Alex Rins se narodil 8. prosince 1995 v Barceloně. Je mu tedy teprve dvacet let. Na svém kontě má již několik úspěchů z kategorií Moto3 a Moto2. Součástí světového šampionátu je tento jezdec od roku 2012. Tehdy jezdil kategorii Moto3 a hned do svého druhého závodu kariéry vyrážel z pole position. Během téhož roku se i jednou dostal na stupně vítězů.

Rinsovou nejúspěšnější sezónou v Moto3 byl rok 2013. Tehdy vybojoval osm pole position, čtrnáctkrát vystoupil na stupně vítězů, z čehož šestkrát na stupeň nejvyšší. Až do posledního závodu se držel v boji o titul, ale nakonec skončil druhý. Titul tehdy bral Maverick Viňales.

Následující rok v Moto3 nebyl pro Rinse tolik úspěšný jako rok 2013, během sezóny jej potrápila i zranění, přesto však čtyřikrát startoval z pole position, osmkrát se objevil na podiu a v celkovém pořadí skončil třetí. Titul tenkrát získal jeho tehdejší týmový kolega Alex Márquez.

Loni mladý Španěl přestoupil do kategorie Moto2, kde se mu okamžitě začalo dařit. V prvním závodě roku dojel čtvrtý a v tom druhém už vystoupil na stupně vítězů. Prvního vítězství se dočkal v Indianapolis. Pak zvítězil ještě v Austrálii. A sezónu nakonec uzavřel jako vicemistr světa.

Letos pokračuje v Moto2 a ze sedmi závodů již dvakrát zvítězil. V průběžném hodnocení šampionátu je na prvním místě. Má tedy reálnou šanci, že příští rok přestoupí do MotoGP jako šampion Moto2.

Alex Rins podepsal smlouvu se Suzuki na následující dva roky. Odejít tak bude muset Aleix Espargaro, jemuž tým Suzuki poděkoval za usilovnou práci a přeje mu do budoucna jen to nejlepší.

Doporučujeme

Články odjinud