Ana Carrasco, týmová kolegyně Mavericka Viňalese

Ana Carrasco, týmová kolegyně Mavericka Viňalese

Patnáctiletá Ana Carrasco byla potvrzena jako týmová kolegyně Viňalese v týmu JHK t-shirt Laglisse, kde se už připravuje na svůj debut v Mistrovství světa ve třídě Moto3.

Jen pár dnů poté, co tým vedený Jaime Fernández Avilésem oznámil Mavericka Viňalese, přichází z dalším překvapením v podobě angažování mladičké Any Carrasco. Ve středu již měla Carrasco možnost vyzkoušet svůj motocykl KTM na okruhu Almeria spolu s týmovým kolegou.

Zatím co Viňales pojede již svoji třetí sezonu a pomýšlí na titul, Carrasco, která dosáhne šestnácti let teprve příští rok v březnu (věková hranice pro vstup do mistrovství světa), bude čelit strmé křivce učení se s týmem, se kterým třikrát bodovala ve španělském šampionátu CEV.

Při svém prvním testu ještě se standartní KTM, dokázala zlepšit svůj osobní traťový rekord o 1,2s a těší se, až bude moci vyzkoušet produkční motocykl, který bude připravený na začátku února.

Ana Carrasco

"Jsem velmi ráda, že jsem dostala tuto příležitost. Chtěla bych za to poděkovat panu Avilésovi a také svým sponzorům. Jezdit mistrovství světa je snem každého jezdce. Nemůžu se už dočkat předsezonního testování a svého prvního závodu. V Almerii jsem neměla k dispozizi produkční KTM, ale i tak to byl dobrý test a jsem spokojená. Podvozek je velmi odlišný od toho, na kterém jsem jezdila letos, přesto jsem dokázala překonat svůj osobní rekord o více jak vteřinu."

zdroj: motogp.com, foto: gpone.com

Doporučujeme

Články odjinud