Aoyama byl v kvalifikaci nejlepším nováčkem

Japonec Hiroshi Aoyama se ve své první kvalifikaci ve třídě MotoGP dokázal prosadit do první desítky. Pomohly mu správné změny v nastavení.

Přestože ve volných trénincích se poslednímu mistru světa dvěstěpadesátek Hiroshimu Aoyamovi nedařilo, v kvalifikaci na Velkou cenu Kataru byl Japonec nejlepším nováčkem. Zajel desátý nejrychlejší čas a za držitelem pole position Caseym Stonerem zaostal o 1,2 sekundy. Ve stejném duchu by chtěl jezdec stáje Interwetten Honda pokračovat i v závodě, ale zatím neví, co od svého debutu ve třídě MotoGP očekávat.

"Ve volném tréninku jsem nebyl spokojen, ale cítil jsem se lépe než včera, protože jsme udělali nějaké změny v nastavení a šli jsme správným směrem," vysvětloval Aoyama. "Desáté místo je víc než jsem po trénincích očekával. Nevím, jaké to bude v závodě, protože jsem nikdy závod MotoGP nejel, ale jsem rád, že jsem svou první kvalifikaci zakončil jako nejlepší nováček."

Radost z výsledku má samozřejmě i šéf týmu Daniel Epp, ale dobře ví, že je třeba zůstat nohama na zemi. "Pořád je to jen trénink, ale samozřejmě je příjemné skončit první kvalifikaci v MotoGP v nejlepší desítce. V testech a volných trénincích se nám nedařilo, ale tým dokázal rychle zareagovat a udělal správné změny, které fungovaly," pochválil své zaměstnance Epp.

Doporučujeme

Články odjinud