Barberá se v Barceloně vrátil do první desítky

Po vlažném startu se Héctor Barberá začal propracovávat závodním polem. Sice měl v závěru problémy s řízením, ale desáté místo udržel.

Nováček třídy MotoGP Héctor Barberá z týmu Páginas Amarillas Aspar se ve Velké ceně Katalánska v Barceloně vrátil do elitní desítky. Po opatrnějším tempu v úvodních třech kolech začal zrychlovat a závod dokončil na desátém místě. Po celý víkend měl Španěl problémy s přední částí motocyklu, takže je s výsledkem spokojen.

"Tento závod byl určitě lepší než předchozí dva. Vydali jsme se správným směrem, přesto nejsem zcela spokojen, stále máme prostor pro zlepšení. Musíme tvrdě pracovat, abychom se v každém závodě posunuli nahoru," vysvětluje Barberá, který přiznal, že se mu příliš nepovedl start. Pak se snažil následovat Haydena. "Desáté místo není špatné, ale zůstává mi v ústech sladkohořká chuť, protože jsem mohl být ještě lepší.

Hlavní problém vidí Barberá v přední části motocyklu. "Od patnáctého kola se mi řízení blokovalo snad v každé zatáčce. V závodě jsem se cítil lépe než v tréninku, ale musíme na tom víc zapracovat," uvedl.

Barberá zvolil pro závod na rozdíl od většiny soupeřů měkčí přední pneumatiku. "Na tvrdší směsi jsem se necítil dobře. Na konci závodujsem klouzal v rychlých zatáčkách a ztratil téměř půl sekundy," vzpomínal Španěl, ale dodal, že tým udělal opět pokrok.

Doporučujeme

Články odjinud