Bautista pojede příští rok s týmem Aspar

Bautista pojede příští rok s týmem Aspar

Tým Aspar dnes oficiálně potvrdil, že příští rok bude šampion třídy 125 ccm z roku 2006 – Alvaro Bautista – jejich jezdcem.

S týmem Aspar již Alvaro Bautista v minulosti jezdil – konkrétně v letech 2006 až 2009. Hned roku 2006 s nimi vyhrál mistrovský titul v nejslabší kategorii. Poté u nich jezdil i ve dvěstěpadesátkách, kde roku 2008 získal titul vicemistra.

Od roku 2010 jezdí Bautista v MotoGP. První dva roky prožil s týmem Suzuki, pak zamířil k týmu Gresini, kde jezdí i letos. Delší dobu se však ví, že u Gresiniho již pro Bautistu ani jeho kolegu Bradla není místo, protože tento tým již dříve oznámil, že bude mít příští rok nové jezdecké složení.

Od příštího roku se Bautista vrátí do týmu Aspar – tentokrát s nimi ovšem bude v královské kubatuře.

To, že Bautista přechází k týmu Aspar, není až tak úplnou novinkou. Již několik týdnů se o této možnosti hovoří, ale nyní je vše oficiálně potvrzené ze strany týmu.

„Jsem velmi šťastný, že se vracím k týmu, v němž jsem byl v mistrovství světa řadu let jako doma a kde jsem také zaznamenal své největší úspěchy včetně zisku titulu 125ccm a bitvy o titul v třídě do 250ccm,“ řekl k podpisu smlouvy Bautista. „Mám radost a tento návrat mě motivuje, další motivací je pro mě i další rok v MotoGP a nové dobrodružství. V průběhu let jsem získal potřebné zkušenosti a věřím, že v roce 2017 můžu být s tímto týmem konkurenceschopný,“ doufá Španěl.

Doporučujeme

Články odjinud