Baz nepojede ani v Assenu

Baz nepojede ani v Assenu

Nyní je již jasné, že Loris Baz, který má po nehodě v Mugellu několik zlomenin v pravém nártu, nepojede ani závod v Assenu.

Během závodu v Mugellu došlo k nehodě, při níž Alvaro Bautista srazil k zemi i Lorise Baze a Jacka Millera. Bautista i Miller jsou v pořádku, ale Loris Baz si při nehodě zlomil několik kostí v pravém nártu. Třiadvacetiletý Francouz musel na operaci, kde mu byly zlomeniny fixovány pomocí kovových spon a šroubů. Již těsně po zákroku bylo jisté, že Baz musí vynechat závod v Katalánsku. I závodníkova účast v Assenu se jevila jako málo pravděpodobná.

Bazovo zranění se sice hojí dobře, ale návrat na dráhu není vhodné nijak uspěchat. Ve čtvrtek si navíc musí Baz nechat z nohy odstranit nějaké železo, takže nebude možné hned v pátek opět usednout na motocykl.

„Jsem zklamaný, že v Assenu nemůžu jet. Po nehodě v Mugellu jsem si to kladl jako cíl,“ sdělil Baz. „Abych byl upřímný, lékaři mi hned od začátku říkali, že nebude jednoduché, abych byl připraven už na Assen,“ pokračuje Francouz.

„Je to vážně škoda, protože Assen mám rád a navíc mám na tento okruh velmi dobré vzpomínky, například rekord v čase na kolo v kategorii WSBK. Velmi rád bych tam spolu s týmem byl, ale budu si muset ještě počkat. Doufejme, že do Německa už přijedu v dobré formě,“ uzavřel optimisticky Baz.

Při závodě v Assenu by měl francouzského jezdce opět nahradit Ital Michele Pirro, který jej nahrazoval už v Katalánsku.

Doporučujeme

Články odjinud