Bridgestone přiveze na první testy 2013 do Sepangu nové pneumatiky

Bridgestone přiveze na první testy 2013 do Sepangu nové pneumatiky

Bridgestone přijíždí do Sepangu k prvnímu letošnímu testu motocyklů třídy MotoGP, jako největší světový výrobce pneumatik, kde začne svoji pátou sezónu jako oficiální dodavatel pneumatik do královské třídy.

V souladu s filozofií společnosti Bridgestone, vytvořili bezpečnější pneumatiky s vynikající přilnavostí a komfortem. Přes zimu se zaměřili na výrobu speciální měkčí směsi pro motocykly specifikace CRT. Bridgestone také nedávno vyvinula novou tvrdou směs, která by měla být uživatelsky přívětivější.

V letošním roce to tak bude poprvé, kdy Bridgestone vyrobil různé zadní slicky pro motocykly CRT a jiné zase pro prototypy. Pneumatiky vyvinuté pro CRT mají stejnou konstrukci, ale využívají sloučenin o jeden stupeň měkčí, než jaké používají tovární stroje.

Například, v Sepangu budou mít prototypové stroje přiděleny pneumatiky tvrdé a střední, zatímco CRT stroje budou mít k dispozici měkkou a střední.

Blížící se testy v Sepangu budou první velkou zkouškou, pro tuto novou řadu gum, určenou motocyklům CRT. Bridgestone bude analyzovat data jezdců z těchto nových pneumatik a zároveň budou úzce spolupracovat s Dornou a FIM, než bude učiněno konečné rozhodnutí, zda jsou tyto pneumatiky vhodné pro použití během letošní sezóny.

Další výzvou pro nadcházející ročník, byla výroba revidované tvrdé směsi, která je mírně měkčí a je svojí specifikací blíže střední směsi slicků. Toto zlepšení má za cíl, zlepšit výkonnost této směsi a tím i větší využití v závodech. Tato nová směs bude také k dispozici v Sepangu, aby bylo možné vyhodnotit její chování.

Bridgestone bude jako vždy poskytovat rovnocennou a spravedlivou podporu všem čtyřiadvaceti jezdců, kteří se MotoGP účastní. Kromě testů, budou technici od Bridgestonu na všech místech, kde budou potřeba, včetně privátních testů, aby získali co nejvíce dat a informací o letošní specifikaci pneumatik. 

Hiroshi Yamada – manažer oddělení Bridgestone Motorsportí

"První skupinový test roku bude jistě co dělat, účastní se jich jak všech dvacet čtyři stálých jezdců v MotoGP, tak ještě pět testovacích jezdců, což je celkem devětadvacet účastníků. Je potěšující, že bude tolik jezdců na trati v Malajsii, neboť to ukazuje na to, že i přes obtížnou ekonomickou dobu, je mistrovství MotoGP v dobré kondici a stále roste.“

"Bridgestone má kompletní testovací plán, pro tento první test, který je klíčovou událostí v našem pokračujícím programu vývoje pneumatik. Hledali jsme také cesty, jak revidovat systém značení našich pneumatik, aby mohli fanoušci a média jednodušeji identifikovat jejich specifikace. První krok tohoto procesu bude probíhat v Sepangu příští týden. "

Shinji Aoki – manažer vývoje pneumatik Bridgestone Motorsport

„Po poslední sezóně se vývojové oddělení pneumatik zaměřilo na zlepšování bezpečnostních vlastnosti pneumatik Bridgestone pro MotoGP a zachování současné vysoké úrovně výkonu. Přestože jsme byli úspěšní při dosahování tohoto cíle, neusínáme na vavřínech a nadále se tomuto tématu věnujeme. Výsledkem toho je, že budeme mít široký výběr hladkých pneumatik pro jezdce k otestování v Sepangu.

"Tento první test v Malajsii je pro náš vývoj velmi důležitý. Zpětná vazba z těchto testů bude určovat směr vývoje před začátkem sezóny, než bude nutné začít s výrobou pneumatik na celý rok dopředu."

zdroj: Bridgestone

Doporučujeme

Články odjinud