Brněnská Grand Prix nakonec získá od vlády 55 miliónů

Brněnská Grand Prix nakonec získá od vlády 55 miliónů

Vláda nakonec změnila názor a místo původně schválených 39 miliónů přispěje na Grand Prix 55 miliónů.

Pořadatelé brněnské motocyklové Grand Prix původně požadovali od státu 65 miliónů Kč. Při dubnovém hlasování ovšem vláda odsouhlasila pouze 39 miliónů, čímž se pořádající Spolek dostal do dost složité situace a hrozilo, že se letos pojede Grand Prix v Brně naposledy, přestože Spolek má smlouvu s Dornou i na příští rok.

Po dubnovém rozhodnutí vlády nepodpořit Grand Prix v požadované výši se Spolku podařilo zajistit příslib navýšení příspěvku ze strany města a kraje o dalších 5 miliónů (konkrétně 2,5 miliónu od města a 2,5 miliónu od kraje). Dále také přišel s nabídkou pomoci i Automotodrom, který je ochoten převzít část závazků za pořádající subjekt – a to až do výše 5 miliónů korun.

Více informací zde:

A dnes se rozhodla navýšit příspěvek i vláda. Místo původně odsouhlasených 39 miliónů nakonec bude příspěvek navýšen na 55 miliónů korun.

„Chtěl bych poděkovat vládě, že na základě argumentů, které jsme v posledních měsících k financování Moto GP předkládali ministrům, se nakonec toto téma znovu dostalo na program jejího jednání“, řekl dnes Bohumil Šimek – hejtman Jihomoravského kraje. „Je to dobrý signál pro všechny, kteří za zachování Velké ceny v Brně a v České republice bojují. Město i kraj na konci května schválí navýšení stávající podpory celkově o 5 milionů korun, a to společně s částkou 55 milionů od státu pokryje převážnou část zalistovacího poplatku. Nicméně jsme i nadále připraveni jednat zejména o systémové podpoře tohoto prestižního závodu,“ dodal hejtman.

Zdroj: kr-jihomoravsky.cz, foto: Repsol

Doporučujeme

Články odjinud