Byl to velký risk, říká Valentino Rossi o výměně šéfmechanika

Byl to velký risk, říká Valentino Rossi o výměně šéfmechanika

Velkou část svojí kariéry prožil Valentino Rossi s Jerremy Burgessem, přesto se po konci minulé sezony rozhodl pro změnu.

První závod sezony se Rossimu vydařil velice dobře. Až do konce závodu sváděl souboj o nejvyšší příčku. První závod v roli jeho šéfmechanika prožil i Silvano Galbusera.

Dlouhá léta jsme byli zvyklý na dvojici Rossi, Burgess. Však také spolu tato dvojice zažila sedm titulů Mistra světa.

Jak sám Valentino říká, bylo to velice riskantní rozhodnutí, ale nejspíše vnitřně cítil, že potřebuje změnu a nový impuls. To bylo nejspíše důvodem k rozchodu. Nový začátek tak nese jméno Silvano Galbusera, člověk, který přitom doposud neměl zkušenosti s MotoGP. Prozatím to vypadá, že se risk vyplatil.

Rossi k tomu dodává: „V loňském roce jsem udělal důležité a zároveň riskantní rozhodnutí, protože jsem přizval ke spolupráci Galbusera, který neměl zkušenosti z MotoGP. Poznali jsme se při testech v sérii Superbike, když jsem testoval se zlomenou nohou (2010). Měl jsme z toho dobrý pocit a nyní jsem šťastný, protože odvádí skvělou práci.“

„Myslím, že se můžu nadále zlepšovat, protože je stále prostor pro zlepšení, zejména pak v nastavení motocyklu pro závod.“

Rossi v Kataru bojoval celý závod o příčky nejvyšší. Nakonec zůstali vepředu pouze Valentino Rossi a Marc Marquez a byl to opravdu dech beroucí závěr závodu, když si několikrát vyměnili pozice.  

Osobně je přesvědčen, že letošní výsledky jsou výsledkem pokroku, kterého se mu podařilo dosáhnout. Tento rok mu končí smlouva s Yamahou, a pokud se mu bude i nadále dařit, nejspíše v MotoGP ještě nějaký rok zůstane.

„Loni jsme měli také dobrý vstup do sezony, ale v dalších závodech jsme měli problémy. Letos se cítím silnější, zlepšila se moje technika jízdy a lépe pracuji s týmem“, dodal závěrem Valentino.

Doporučujeme

Články odjinud