Cal Crutchlow potvrzuje,  že je Yamaha v jednání s Polem Espargarem

Cal Crutchlow potvrzuje, že je Yamaha v jednání s Polem Espargarem

Na začátku roku se začalo spekulovat o přesunu jezdce třídy Moto2, Pola Esapargara, do královské kubatury v sedle motocyklu Yamaha v roce 2014.

Majitel týmu Yamaha Tech3 Herve Poncharal přiznal, že mluvil s Espargarem během loňské GP v Indianapolisu, ale žádná dohoda nebyla potvrzena. Během GP v Austinu byl Poncharal dotázán, zda je v jeho hledáčku Pol Espargaró. Na to se jim dostalo odpovědi, že on nikdy žádnou smlouvu s Espargarem nepodepsal, ale připustil, že Yamaha má ve smlouvě klauzuli, která jí umožňuje umístit jezdce do satelitního týmu, pokud s ním uzavře smlouvu.

Zvěsti o spojení mezi Espargarem a Yamahou nabrali spád poté, co tuto informaci potvrdil současný jezdec týmu Tech3, Cal Crutchlow.

Brit, který v současné jezdí v satelitním týmu na motocyklu M1 pro BBC uvedl, že by mohla nastat situace, kdy bude nucen opustit tým a přenechat tak svoji pozici pro jezdce třídy Moto2, o čemž ho informoval také šéf týmu.

„Řekl mi, že se Yamaha chystá podepsat smlouvu mezi Polem a Tech3,“ dodává Crutchlow. „Povídá se, že by měl mít k dispozici tovární motocykl a po dvou letech by měl přejít do továrního týmu.“

Kontrakt Cala Crutchlowa vyprší na konci tohoto roku. Jeho dřívější kritika o nekonkurenceschopném motocyklu Ducati, mu minulý rok zavřela cestu do továrního týmu Ducati, která se nakonec dohodla s Andreou Doviziosem. Doba se změnila. Změna majitele, jímž se stalo Audi a také odchod většiny lidí z dřívějšího vedení, mu opět otevírá cestu do této stáje. Mohl by tak nahradit Nicka Haydena u továrního týmu, popřípadě některého jezdce v týmu Pramac. další možností je taky u dalšího továrního týmu, který se chystá na návrat mezi světovou elitu. Pod vedením Davide Brivia se chystá k návratu tovární tým Suzuki a jezdec takových kvalit by se určitě hodil.

Možností by byl i odchod Cala Crutchlowa z MotoGP, ale to by byla obrovská škoda. Nejspíše by se do toho vložila i Dorna, která by se mu snažila pomoci a věříme, že ho i v následujícím roce uvidíme na startovním roštu.

zdroj: twowheelsblog.com

Doporučujeme

Články odjinud