Cardus a Tech3 ukončili spolupráci

Cardus a Tech3 ukončili spolupráci

Ricky Cardus a tým Tech3 Racing v Moto2 oznámili okamžité ukončení vzájemné spolupráce. Jezdce ve zbytku sezóny nahradí Xavi Vierge.

Po náročné první polovině letošní sezóny, kdy Ricky Cardus nedokázal vybojovat ani jeden bod, se jezdec a tým Tech3 Racing rozhodli s okamžitou platností rozvázat smlouvu. V Indianapolis tak Cardus nepojede.

Ricky Cardus se do týmu Tech3 Racing dostal loni, když nahradil Alexe Mariňelarenu, který se těsně před úvodem sezóny zranil. Cardus nakonec jezdil u týmu celou sezónu, protože Mariňelarena se po zranění hlavy nemohl vrátit.

Nejlepším výsledkem Carduse z loňského roku bylo sedmé místo z GP Katalánska. Za celý rok nasbíral 45 bodů a v celkovém pořadí obsadil osmnáctou příčku.

Od GP Indianapolis Carduse v sedle motocyklu Mistral 610 nahradí jezdec z CEV kategorie Moto2 – Xavi Vierge. Osmnáctiletý závodník z Barcelony je již na stroj Mistral 610 zvyklý. V CEV s ním letos dokázal zvítězit na okruhu v Portimao a dále ještě získal několik umístění na stupních vítězů.

Doporučujeme

Články odjinud