Cortese potvrdil prodloužení smlouvy s týmem Dynavolt Intact

Cortese potvrdil prodloužení smlouvy s týmem Dynavolt Intact

Těsně před posledním závodem letošní sezóny potvrdil Sandro Cortese, že prodloužil smlouvu s týmem Dynavolt Intact.

Čtyřiadvacetiletý německý závodník Sandro Cortese, mistr světa třídy Moto3 pro rok 2012, oficiálně oznámil, že i v následující sezóně zůstává ve třídě Moto2 s týmem Dynavolt Intact. S tímto týmem letos absolvoval svou druhou sezónu v prostřední kubatuře.

Loni skončil v celkovém pořadí dvacátý, letos zatím drží osmé místo a v Brně vybojoval své první umístění na stupních vítězů v kategorii Moto2. Jeho cílem pro následující rok je další zlepšení.

„Pochopitelně jsem nadšený, že nyní můžeme oficiálně potvrdit třetí rok spolupráce. Zatím jsme toho dosáhli hodně. Začínali jsme od nuly; tým byl založen koncem roku 2012. Zatím se nám podařilo probojovat se do top 10. Od začátku jsme věděli, že první rok bude složitý. V druhém roce jsme chtěli získat co nejvíce umístění v top 10 a jedno nebo více umístění na stupních vítězů. Určitě těch stupňů vítězů mohlo být víc, ale hodně jsme se v této sezóně naučili. V roce 2015 se chceme pokusit dokončovat každý závod co nejblíže úplného vrcholu. Cílem je být v první pětce a několikrát skončit na pódiu. Ve třetím roce také budeme usilovat o vítězství,“ říká Němec s italskými kořeny o svém dalším angažmá v Moto2.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud