Díky dobré strategii první řada!

Šestá Grand Prix sezóny, Itálie, Toskánko, Mugello. Přesně na tomto závodním okruhu dosáhl český závodník Jakub Kornfeil v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie svého historického úspěchu.

Po těžkém začátku víkendu, kdy se Jakub po pátečních trénincích nácházel až hluboko ve druhé desítce, dnes přichází velmi příjemná zpráva. Vše funguje výborně, Kubovi se daří a ve třetí volné sekci zajíždí mnohem lepší desátou pozici. Jenže chce výš! Kvalifikace sice začíná trošku vlažně, když Kornfeil ve své garáží dolaďuje nastavení na svém motocyklu. Po vyjetí na trať sice Jakub svůj čas vylepšuje, ale ke svým mechanikům musí ještě dvakrát. Ve své poslední části kvalifikace ale chytá rychlé tempo a v závěsu za Jackem Millerem a Romanem Fenatim se dostává až na hodnotu 1.57:326 a vůbec poprvé ve své kariéře si závodník z Rohatce na jižní Moravě zkusí odstartovat z první řady. Celkově totiž po sobotní kvalifikační sekci patří našemu jezdci skvělé třetí místo!

Kornfeil1.jpgKornfeil2.jpgKornfeil4.jpg 
Jakub Kornfeil během včerejší kvalifikace

Jakub Kornfeil (čas:1.57:326,pozice:3): „Dnes jsem si konečně zkusil, jak má vypadat kvalifikace. Klíčem k úspěchu je totiž jediná věc, a to dobrá strategie. Všichni jsou rychlí, většina má skvělé nastavení, záleží ale jen na strategii. Když šest minut před koncem zajel Jack Miller do boxu, rozhodl jsem se, že zajedu s ním. Když jsme se vraceli, vyjížděli jsme za sebou. On se otočil a gestikulací jsme se dohodli, že pojedeme spolu. Na nic jsme nečekali a ihned jsme nasadili. Po náletu do první zatáčky se vedle mě zjevil Fenati, který byl zrovna ve velmi rychlém kole. I přes to, že jsem byl ve vyjížděcím kole, Fenatiho jsem docvakl, měl jsem jeho závětrný pytel. Jack byl pořád za námi, takže jsme utvořili super skupinu, tahali jsme se a pomáhali si. Úplně nejrychlejší kolo bylo samozřejmě to poslední, ve kterém jsme se dotáhli na strašně velkou skupinu. Já jsem byl naštěstí v našem triu až třetí, takže sem to jen kontroloval zezadu. Na motorce jsem viděl absolutně nejrychlejší mezičas, jenže před poslední zatáčkou jsme se za nimi zabrzdili. Nebýt toho, jsem přesvědčený o tom, že by Miller bral poleposition, já bych byl druhý a Fenati třetí. Dneska se prostě všechny ty věci sešly, motorka byla výborná, takticky všechno vyšlo. Dnes máme prostě důvod k absolutní spokojenosti.“

Doporučujeme

Články odjinud