Dnešním dnem skončil testovací program MotoGP v Jerezu

Dnešním dnem skončil testovací program MotoGP v Jerezu

Od středy do pátku některé týmy MotoGP testovaly na jihu Španělska. V Jerezu byli v těchto dnech k vidění jezdci Hondy, Ducati a Aprilie.

Během tohoto týdne se do Jerezu vydalo několik týmů MotoGP za účelem testování. Jedná se o poslední testy letošního roku, protože od prosince platí zákaz testování.

Ne všechny týmy využily všechny tři testovací dny. Tým Avintia Racing s Hectorem Barberou a Lorisem Bazem testoval dva dny. Loris Baz si kromě zvykání na nové pneumatiky a novou elektroniku musel zvykat i na nový motocykl. Letos totiž Francouz jezdil u týmu Forward Racing. U týmu Avintia je tedy nováčkem. Barbera už s týmem jezdil letos a stal se s ním šampionem kategorie OPEN.

Pouze dnes testovali závodní jezdci týmu Ducati – Andrea Dovizioso a Andrea Iannone. Během včerejška a středy se přípravě motocyklu věnoval testovací jezdec Ducati – Michele Pirro.

V Jerezu se objevili i jezdci Aprilie – Stefan Bradl a Alvaro Bautista. Španěl dnes upadl a kvůli bolestem ramene a krku musel ukončit testovací program předčasně.

Kvůli zranění ze včerejška nemohl dnes nastoupit Eugene Laverty z týmu Aspar. Závodník si včera zlomil vřetenní kost a nyní už je po operaci. Jeho nový týmový kolega Yonny Hernandez tak v Jerezu zůstal sám a pracoval na nastavení elektroniky.

Scott Redding a Danilo Petrucci z týmu Octo Pramac Racing testovali dva dny. Oficiální časy z těchto testů nejsou k dispozici, ale některé týmy uvedly časy svých jezdců. Dle těchto neoficiálních výsledků byl dnes nejrychlejší Redding s časem 1:38,9.

Třídenní testovací program mají za sebou i závodníci týmu Repsol Honda. Marc Márquez dle neoficiálních výsledků zajel druhý nejrychlejší čas (1:39,17). Bývalý šampion dvakrát upadl, ale naštěstí se oba pády obešly bez zranění. Dani Pedrosa zaznamenal čas 1:39,93.

Neoficiální výsledky dnešního dne testů

P. Jezdec Tým Motocykl Čas
1 Scott Redding OCTO Pramac Racing Ducati 1'38,9
2 Marc Márquez Repsol Honda Honda 1'39,17
3 Danilo Petrucci OCTO Pramac Racing Ducati 1'39,2
4 Andrea Iannone Ducati Team Ducati 1'39,6
5 Andrea Dovizioso Ducati Team Ducati 1'39,7
6 Hector Barbera Avintia Racing Ducati 1'39,9
7 Dani Pedrosa Repsol Honda Honda 1'39,93
8 Loris Baz Avintia Racing Ducati 1'40,2

Doporučujeme

Články odjinud