Dovi kritizuje bývalého kolegu

Dovi kritizuje bývalého kolegu

Andrea Dovizioso se těší na nového týmového kolegu a kritizuje toho bývalého.

Andrea Dovizioso bude mít příští rok nového týmového kolegu. Jak již dávno víme, bude jím Jorge Lorenzo, který se k Ducati přesouvá od Yamahy. Od Ducati naopak odchází Andrea Iannone.

Dovi a Iannone si letos u Ducati příliš nerozuměli. Na začátku letošní sezóny, při GP Argentiny, spolu Iannone a Dovi bojovali o druhé místo. Výsledkem byla kolize. Iannone Doviho těsně před cílem smetl. Dovi pak sice ještě dotlačil motocykl do cíle a získal tři body, ale tato situace pochopitelně vůbec neprospěla vztahům mezi těmito jezdci.

Již před nějakou dobou Dovi Iannoneho kritizoval. Nelíbilo se mu, že Iannone myslí jen na sebe a vůbec není týmový hráč.

Nyní Dovi svého odcházejícího kolegu zkritizoval znovu. Řekl, že mu Iannoneho přínos chybět nebude. „Na jednu stranu fungoval jako dobrý stimul, protože je to velmi rychlý jezdec a byl jsem rád, že je to můj týmový kolega, ale jeho postoj a postoj jeho okolí… Já považuji za velmi důležitý respekt k ostatním lidem, jenže jeho okolí, ale především on sám tohle postrádá,“ prozradil Dovizioso.

Co se nového týmového kolegy týče, sdělil Dovi následující: „Změna týmového kolegy prospěje všem. Sezónu jsme dokončili blízko těch nejlepších, takže nyní můžeme pomýšlet ještě na víc.“

Doporučujeme

Články odjinud