Dovi ze svého pádu viní Petrucciho

Dovi ze svého pádu viní Petrucciho

Andrea Dovizioso se domnívá, že za jeho pád při GP Argentiny může Petrucci, nikoli Aleix Espargaro.

Andrea Dovizioso nemá v Argentině štěstí. Už druhý rok v řadě zde byl sestřelen jiným závodníkem. Loni Doviho při boji o místa na stupních vítězů smetl jeho tehdejší týmový kolega Andrea Iannone. Letos skončil Dovi na zemi po kontaktu s Aleixem Espargarem.

Staršímu z bratrů Espargarových ujel předek, upadl a vzal s sebou i Doviziosa. Ital však z této nehody Aleixe Espargara neviní. Domnívá se totiž, že za tuto nehodu primárně může Danilo Petrucci, který hodně usilovně bránil své šesté místo.

„Když jsem byl za Danilem (Petruccim), měl úplně zničenou zadní pneumatiku, jel velmi špatným způsobem,“ prohlásil Dovi po závodě v Argentině.

„Zbrzdil hodně jezdců, brzdil divným způsobem, řekl bych, že příliš mnoho. Každý samozřejmě zkouší svůj styl, ale v jeho podání to bylo špatné. Zkoušel jsem ho předjet vnitřkem, ale on zabrzdil později a zavřel mi dveře. Takto je to velmi špatně, protože s tím člověk nemůže nic udělat. Nemůže brzdit tak jako on, protože on je těžší a může tedy brzdit tvrději, což není spravedlivé,“ pokračuje Ital.

„To způsobilo nehodu. Já jsem do něj skoro narazil a Aleix kvůli tomuto manévru udělal chybu. Jistě to byla i chyba Aleixe, ale vše začalo u Danila,“ vysvětlil Dovi.

Foto: Ducati

Doporučujeme

Články odjinud