Espargaro a Smith se zúčastní osmihodinovky v Suzuce

Espargaro a Smith se zúčastní osmihodinovky v Suzuce

Jezdci týmu Monster Yamaha Tech 3 – Pol Espargaro a Bradley Smith budou reprezentovat Yamahu v osmihodinovém vytrvalostním závodě v Suzuce.

Yamaha nasadí svůj tým do 38. ročníku závodu „Coca-Cola Zero“ Suzuka 8 Hodin. Tým bude čítat tři jezdce. Yamaha již oznámila jejich jména. Budou to Japonec Katsuyuki Nakasuga a také oba jezdci týmu Monster Yamaha Tech 3 – Pol Espargaro a Bradley Smith.

Katsuyuki Nakasuga je úspěšný japonský závodník. Aktuálně usiluje o svůj čtvrtý titul v japonském šampionátu superbiků. S osmihodinovkou v Suzuce má již bohaté zkušenosti – dosud se jí zúčastnil sedmkrát, přičemž nejlépe skončil čtvrtý. Pol Espargaro i Bradley Smith nastoupí do tohoto závodu poprvé.

Osmihodinovka v Suzuce se koná 26. července 2015 a Yamaha tam jede s cílem zvítězit. Jezdci se představí v sedle motocyklu YZF-R1, který byl vyvinut speciálně pro osmihodinovku.

Pol Espargaro je velmi šťastný, že si jej Yamaha pro tento podnik vybrala, ale zároveň si je vědom toho, že to pro něj nebude nijak jednoduché, protože v podobném závodě nikdy nejel, nezná okruh v Suzuce a ani nikdy neřídil stroj YZF-R1; navíc bude muset stihnout přípravu mezi závody MotoGP. „Na druhou stranu bude fajn pracovat s Bradleym jako s kolegou a ne jako s rivalem. Myslím, že se budeme dobře doplňovat a že si to užijeme. Problém je ten, že ani jeden z nás dvou nezná okruh v Suzuce, snad nám tedy bude Nakasuga nápomocen ve všem, tedy i s okruhem, motorkou i volbou správné strategie pro osmihodinový závod,“ věří Espargaro.

„Těším se, až si vyzkouším tuto motocyklovou disciplínu a navíc je to s mým týmovým kolegou Polem (Espargarem) a Katsuyukim Nakasugou, který má s tímto závodem hodně zkušeností. Věřím, že to bude nezapomenutelný zážitek,“ vypráví Espargarův kolega Smith. „Také se těším, až si vyzkouším novou Yamahu YZF-R1, o které jsem už slyšel hodně dobrého. Bude hodně zajímavé si ji konečně vyzkoušet,“ uzavírá Smith s tím, že tuto příležitost bere velmi vážně a pokusí se zajet co nejlepší výsledek.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud