Eugene Laverty hovoří o svém zotavování

Eugene Laverty hovoří o svém zotavování

Eugene Laverty uzavřel posezónní testy těžkým pádem, při němž si zlomil vřetenní kost. Nyní jezdec rehabilituje.

Laverty byl kvůli pádu donucen předčasně ukončit testy v Jerezu. Při pádu si způsobil zlomeninu vřetenní kosti v blízkosti levého zápěstí a dále utrpěl i několik dalších zranění. Vřetenní kost si vyžádala operační zákrok. Jezdec byl operován v Barceloně doktorem Mirem.

Po několika týdnech od nehody se Eugene Laverty vyjádřil k průběhu svého zotavování: „Během prvního týdne po operaci jsem neviděl velké zlepšení, tělo se totiž potřebovalo zotavit z velkého nárazu do bariéry z pneumatik. Nyní už mám z levého zápěstí dobrý pocit. Dr. Mir odvedl skvělou práci. Díky jeho zásahu probíhá zlepšování velmi rychle,“ říká jezdec, jemuž již před časem odstranili stehy a sádru, takže už mohl začít s fyzioterapií.

Sám doktor Mir byl překvapen, když Lavertymu sundal sádru, jak rychle probíhá uzdravování. Laverty nešetřil chválou směrem k doktoru Mirovi: „Je to vynikající chirurg a budeme v pravidelném kontaktu po dobu mé rehabilitace, i když už nebudu muset jezdit zpět do Barcelony na další ošetření.“

„Další menší zranění jako pravé rameno, krk a záda se také vyvíjejí dobře, ale vyžaduje to svůj čas, než to bude všechno v úplném pořádku. Teď mě v Monaku čeká fyzioterapie v Monaku za účelem zlepšení pohyblivosti zápěstí a ramene,“ pokračuje Ir.

Celková doba rekonvalescence by měla být zhruba šest týdnů. Jezdec již začal s tréninkem na statickém kole, protože kvůli zranění ramene nemůže běhat. V nedávných dnech jej ještě trápily bolesti hlavy a měl ztuhlý krk, ale to už by se mělo rychle lepšit. „Brzy už bych se mohl věnovat intenzivnějšímu tréninku,“ uzavírá Laverty.

Doporučujeme

Články odjinud