Fakta a čísla před GP Velké Británie

Fakta a čísla před GP Velké Británie

O tomto víkendu přijedou jezdci na okruh Silverstone, kde se bude konat GP Velké Británie. Níže následují fakta a čísla vztahující se k tomuto závodu.

Honda přijede do Velké Británie jako držitel nového rekordu. Díky Pedrosovu vítězství v Brně se jim podařilo vytvořit nejdelší sérii po sobě jdoucích vítězství jednoho výrobce ve třídě MotoGP. Přestože se Márquezovi nepodařilo vybojovat rekordních jedenáct vítězství v řadě, Honda stále drží stoprocentní úspěšnost v letošní sezóně.

Loňský britský závod nabídnul napínavou bitvu mezi Lorenzem a Márquez, přičemž nakonec to byl Lorenzo, kdo projel cílem jako první. Márquez zaostal o pouhých 81 tisícin vteřiny.

V prostřední kubatuře se z výhry radoval Scott Redding, který je letos již v královské kubatuře. A v nejslabší třídě slavil Luis Salom - i on se pro letošek posunul o třídu výše.

Po následujícím závodě bude Valentino Rossi nejzkušenějším jezdcem královské kubatury. Pojede svou 246. velkou cenu, čímž překoná dosavadní rekord Brazilce Alexe Barrose. Stane se tak přesně 17 let poté, co Rossi získal svůj úplně první mistrovský titul (ve třídě do 125 ccm).

Do GP Velké Británie nastoupí pět domácích závodníků: Cal Crutchlow, Michael Laverty, Bradley Smith, Scott Redding a také Leon Camier, který stále zastupuje zraněného Haydena. Tolik britských jezdců se při GP Velké Británie sešlo naposledy roku 1996.

Program závodního víkendu zahájí v pátek v 10:00 hod třída Moto3 svým prvním tréninkem.

Zdroj: motogp.com

Doporučujeme

Články odjinud