FIM Gala Ceremony 2014 v Jerezu

FIM Gala Ceremony 2014 v Jerezu

Včera večer se v Jerezu konal galavečer FIM. Světoví šampioni mnoha odvětví motocyklového sportu převzali ocenění.

Galavečer FIM se v předchozích dvou letech konal v Monaku, letos zavítal na jih Španělska – do Jerezu. Ve městě Jerez, které bylo právě jmenováno Hlavním městem motocyklismu pro rok 2015, se sešli závodníci rozličných motocyklových odvětví, aby převzali ocenění za letošní rok.

Světové šampiony všech tří kubatur mistrovství světa silničních motocyklů – Alexe Márqueze (Moto3), Esteve Rabata (Moto2) a Marca Márqueze (MotoGP) – doplnili například Toni Bou (šampion v trialu), Marc Coma (účastník rallye Dakar) či Laia Sanz (šampionka v enduru). Celý večer v divadle Villamarta moderovali Gavin Emmett a Lisa Leyland.

Kromě více než třiceti letošních šampionů si pro ocenění přišel i Jorge Martínez „Aspar“, který získal titul „Legenda FIM“.

Gala večeru se zúčastnil i Vito Ippolito – čerstvě zvolený prezident FIM. Na Ippolita nyní čeká třetí čtyřleté období ve funkci předsedy FIM.

„Pro mě je to velmi speciální záležitostí být zde na FIM Gala, přijímat toto vyznamenání a být zde s tolika šampiony,“ prohlašuje šampion MotoGP – Marc Márquez. „Tento rok je pro mě ještě speciálnější, protože je tu i můj bratr. Vím, že to bude složité zopakovat a být tu opět spolu i v budoucnosti, ale musíme si tento okamžik užít a udělat vše, co bude v našich silách, abychom to dokázali i v budoucnosti,“ dodává dvojnásobný mistr světa královské kubatury.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud