Gala večer FIM - 2012

Gala večer FIM - 2012

V neděli večer se v „Salle des Etoiles“ v Monaku konal gala ceremoniál FIM, na kterém se sešli nejlepší motocykloví závodníci.

Gala večera v Monaku se v neděli zúčastnily legendy motocyklového sportu – například Mary McGee, Jim Redman, Torsten Hallman, Dougie Lampkin, Kari Tiainen, Hubert Auriol a Hans Nielsen. K nim se připojili i Jorge Lorenzo, Max Biaggi, Marc Marquez, Sandro Cortese, Antonio Cairoli, Ryan Villopoto, Toni Bou, Antoine Meo, Pierre-Alexandre Renet, Chris Holder, Nikolaj Krasnikov a mnoho dalších talentovaných jezdců.

Během gala večera byli oceněni nejen motocykloví závodníci, ale i motocyklové závodnice – dvojnásobná šampionka endura a trialu – Laia Sanz a dále Chiara Fontanesi, Camelia Liparoti a Emmanuelle Clair.

Kromě cen pro světové šampiony motocyklového sportu byly jako přídavek vyhlášeny i následující kategorie: FIM Nováček roku, FIM Žena roku a FIM Osobnost roku. V těchto kategoriích mohli prostřednictvím webových stránek FIM hlasovat i fanoušci, týmy a piloti.

Tim Gasjer byl zvolen Nováčkem roku, Laia Sanz Ženou roku a Jorge Lorenzo Osobností roku.

Dále byla udělena cena FIM Životní prostředí. Toto ocenění bylo vytvořeno za účelem podpoření zájmu o životní prostředí v motocyklovém světě. Cena připadla okruhu „Circuit de Catalunya“. Cenu FIM pro bezpečnost silničního provozu získal Ambulance Motorcycle Club za kampaň týkající se bezpečnosti přileb.

Předseda FIM, Vito Ippolito, při této příležitosti prohlásil: „Třetí gala večer FIM v Monaku je výbornou příležitostí k tomu, abychom pogratulovali šampionům roku 2012 a oslavili jejich úspěchy nejen v „Salle des Etoiles“, ale i spolu s milióny diváků u televizních obrazovek na celém světě. Ještě jednou musím poděkovat pilotům a týmům za to, že tu dnes večer jsou. Oni opravdu chápou význam gala večera jak pro FIM, tak i pro motocyklové závody.“

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud