Gresiniho jezdci se umístili na hranici první a druhé desítky

Marco Melandri dnes zkoušel dvě zcela odlišné konfigurace a nakonec uzavřel první desítku. Pozitivní byl i Marco Simoncelli, který ale ještě potřebuje doladit vyvážení.

V prvním tréninku na Velkou cenu Francie v Le Mans se jezdci stáje San Carlo Honda Gresini zaměřili na nastavení svých strojů Honda. Jejich časy je vynesly na hranici první a druhé desítky výsledkové listiny. Marco Melandri byl desátý a Marco Simoncelli dvanáctý.

Melandri se na začátku musel potýkat s několika problémy s nastavením motoru, zejména v oblasti brzdění motorem. "Měli jsme na vyzkoušení dvě zcela odlišné konfigurace. Dospěli jsme k názoru, že druhý stroj je nastavený o trochu lépe, ale na závodních pneumatikách jsem na něm absolvoval jen čtyři kola. Přesto jsem během nich dokázal zajet svůj nejrychlejší čas. To dokazuje, že jsme na správné cestě," věří Ital, kterému současná situace dává optimismus pro zbytek víkendu. "Pochopitelně máme pořád před sebou dost práce, ale motorka odpovídá mému stylu ježdění. Sžívám se s ní víc a víc."

Simoncelli dnes odjel řadu kol, což mu dodalo sebedůvěru. Stále musí zbývá vyřešit několik problémů. "Bylo důležité problémy nejdříve lokalizovat, což se nám podařilo," pochvaloval si bývalý mistr světa dvěstěpadesátek, který do Le Mans přivezl nastavení z Jerezu. "Tady ale nefungovalo dobře, takže musíme zapracovat na vyvážení a přenášení váhy. Věřím si, protože když jsem v poslední době na této motorce jezdil, zkušenosti byly pozitivní. Musíme nadále pokračovat v práci stejným způsobem."

Šéf týmu Fausto Gresini ví, že tým nadále čeká hodně práce. "Musíme ještě zapracovat na šasi a převodování. Poté, co jsme v Jerezu zaznamenali pokrok, přijeli jsme do Le Mans přesvědčeni, že se můžeme dál zlepšovat, což je také náš cíl," vysvětlil a pochválil oba jezdce za dobře odvedenou práci a nasbírání cenných dat, která se budou po zbytek víkendu hodit.

Doporučujeme

Články odjinud