Hanika má za sebou náročný víkend bez bodového zisku

Hanika má za sebou náročný víkend bez bodového zisku

Karel Hanika v Jerezu zavinil pád Španěla Guevary, za což si Čech vysloužil pět trestných bodů. Celkem jich má sedm, proto musel do dnešního závodu vyrážet z boxové uličky. Le Mans opouští bez bodů.

Karel Hanika si v sobotní kvalifikaci vyjel 24. místo, ale vzhledem k tomu, že po Jerezu obdržel pět trestných bodů a celkem jich už nasbíral sedm, musel do závodu vyrážet z boxové uličky.

„Výsledek pochopitelně není podle našeho očekávání, ale pozice v kvalifikaci pro nás nebyla důležitá. Ve třetím tréninku jsme se soustředili na nalezení správného nastavení motorky. Myslím, že se to podařilo,“ říkal v sobotu Hanika.  „Zítra budu startovat z boxové uličky a budu se snažit udělat maximum. První kola budou náročná, protože budu sám, ale budu se soustředit na svou práci a budu se snažit chytit ty přede mnou. Pokud se nám podaří získat body, bude to pro mě jako vítězství,“ doufal Karel po kvalifikaci.

V neděli brněnský závodník vyrážel z boxové uličky. Postupem času se Hanikovi podařilo získávat pozice. Probojoval se až na devatenácté místo, ale dvě kola před cílem upadl. Dokázal se vrátit zpět do závodu a dojel dvacátý. Šance na body nebyla. Hanika do cíle dorazil jako poslední klasifikovaný závodník. Dnes totiž dojelo pouze dvacet jezdců.

„Ze závodu jsem trochu zklamaný. Začínali jsme z boxové uličky a v úvodu závodu jsem měl na motorce dobrý pocit. I tempo jsem měl dobré. Potom jsem již toto tempo nedokázal udržet. Vím, že náš potenciál i potenciál motocyklu byl mnohem vyšší, než jsme dnes ukázali, ale dnes jsme nebyli schopni zajet výsledek, jaký jsme chtěli. Musíme tvrdě zapracovat na zlepšení pro následující závody, abychom bojovali o nejvyšší pozice,“ uzavírá Karel Hanika.

Doporučujeme

Články odjinud