Hanika po startu z třetí řady nebodoval

Hanika po startu z třetí řady nebodoval

V sobotní kvalifikaci na GP Valencie si Karel Hanika vyjel osmé startovní místo. Po startu z třetí řady však žádné body nezískal.

V úvodu sobotní kvalifikace Karel Hanika upadl. Dokázal se však opět vrátit a dále bojovat o pozice. Nakonec se díky času 1:39,617 kvalifikoval do třetí řady – konkrétně na osmé místo. Chvíli byl dokonce šestý, ale v závěru o dvě místa klesl.

„Je to škoda, že jsme spadli tak brzy přišli jsme o první a druhý stint. Nemohl jsem pak jet na limitu a musel jsem všechno kontrolovat, zda to pracuje tak, jak by mělo. Měl jsem dobré tempo, přestože jsem nebyl ve stoprocentní pohodě. Od včerejška do dnešního rána jsme provedli několik změn. Předek byl dnes lepší, nicméně zadní část tak skvělá nebyla, takže jsme hledali kompromis. Máme dobré nastavení a myslím si, že bychom bývali mohli jet lépe. Po pádu jsem se už necítil tak komfortně, přesto jsem se snažil udělat maximum. Třetí řada není pro start špatná. Jsem šťastný. Zítra může vyhrát titul buď Miguel (Oliveira) nebo Danny (Kent). Miguel je hodně silný, ale všechno už teď záleží na tom, kde skončí Danny. Závodníků je tu hodně a stát se může cokoliv. Já a Brad (Binder) se budeme snažit jet svůj vlastní závod a udržet se před Kentem,“ odhalil své plány na závod Hanika.

Závod ve Valencii nezačal pro Karla Haniku nijak špatně. Držel se ve vedoucí skupině, ale postupem času ztrácel. Klesl na třinácté místo. Nakonec český závodník nedojel ani do poloviny závodu. V jedenáctém kole skončil na zemi. Po nehodě sice dokázal odejít po svých, ale bylo evidentní, že tento pád hodně bolel. Poslední závod sezóny a zároveň poslední závod za tým Red Bull KTM Ajo tak Hanika ukončil bez bodového zisku. V celkovém pořadí šampionátu je Karel na osmnácté pozici. Dle provizorní startovní listiny Moto3 byl měl brněnský závodník jezdit v roce 2016 u týmu Outox Reset Drink.

Těmito slovy uzavřel Hanika své působení v týmu Red Bull KTM Ajo: „Neměl jsem špatný start a držel jsem se v hlavní skupině, ale od začátku jsem viděl, že bude těžké tam zůstat, protože jsem neměl dobrý pocit. Byl jsem schopen dobře brzdit, ale ztrácel jsem při akceleraci. Nikdy jsem neměl špatné tempo, ale včera jsem na tom byl o trochu lépe, když jsem jel sám a dnes se mi zdálo těžké udržet se ve skupině. Tlačil jsem na pilu, jak jen to bylo možné, abych se s nimi udržel až do té chvíle, kdy mi ve druhé zatáčce podklouzlo přední i zadní kolo a dostal jsem highsider. Nejsem po tom zrovna moc šťastný, ale nešlo s tím nic moc udělat. S týmem Red Bull KTM Ajo jsem prožil dva skvělé roky, v nichž mé celkové výsledky nebyly podle očekávání, ale tým mi přesto vždycky hodně pomáhal. Děkuji všem v týmu a přeji jim do budoucna jen to nejlepší,“ řekl brněnský jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud