Hanika přišel o šanci na podium po srážce se soupeřem

Hanika přišel o šanci na podium po srážce se soupeřem

Do nedělního závodu se Karel Hanika vydával ze čtvrté pozice. Dlouho bojoval o přední příčky, ale po kontaktu se soupeřem jeho šance pohasla. Dojel osmadvacátý.

Čtvrtým místem při sobotní kvalifikaci v Mugellu vyrovnal Karel Hanika svůj dosud nejlepší kvalifikační výsledek. Hanika zajel v kvalifikaci čas 1:57,329. Na nejrychlejšího závodníka Dannyho Kenta tak ztratil 0,714 s.

„Jsem velmi šťastný, protože jsme si takový výsledek zasloužili. S týmem jsme velmi tvrdě pracovali po celý víkend a máme dobrou rychlost, ale na tomto okruhu je kvalifikace trochu loterie, nikdy nevíte, co bude. Například Miguel (Oliveira) byl rychlý v každém tréninku, ale zítra bude startovat ze čtvrté řady. Závod bude úplně jiný než dnešní kvalifikace. Věřím, že start z výhodné pozice nám pomůže udržet se v čelní skupině, přestože za námi je hodně rychlých jezdců, na které nesmíme zapomínat,“ očekával po sobotní kvalifikaci Hanika.

Závod v Mugellu se pro Karla Haniku dlouho vyvíjel dobře. Podařilo se mu držet se ve vedoucí skupině, často se objevoval na provizorních pódiových místech a dokonce se mu podařilo nějakou dobu být v čele závodu. Až do posledního kola si Karel udržoval šanci na umístění na stupních vítězů. Po kontaktu se soupeřem však všechny jeho šance pohasly. Ve čtvrté zatáčce skončil na zemi.  Nakonec ještě závod dojel, ale byl klasifikován až na osmadvacáté pozici. A z vítězství se nakonec radoval Hanikův týmový kolega Miguel Oliveira.

„Jsem spokojený s tím, co jsme tento víkend ukázali, protože po celou dobu jsme byli v čele a naše rychlost byla také dobrá. V závodě jsme ukázali, že bychom snadno mohli jezdit v čelní skupině a předstihnout své soupeře. Bohužel jeden z jezdců do mě vrazil ve čtvrté zatáčce posledního kola, tím pádem už jsem nemohl dojet v čelní skupině. Myslím, že jsme v tom okamžiku ztratili šanci být na stupních vítězů, ale měli bychom být spokojeni s tím, co jsme ukázali v průběhu Grand Prix,“ snaží na italském závodě hledat pozitiva český závodník.

Doporučujeme

Články odjinud