Hanika si v Indianapolis rozšířil bodovou sbírku

Hanika si v Indianapolis rozšířil bodovou sbírku

Karel Hanika sice ve třetím tréninku před GP Indianapolis zažil těžký pád, ale nakonec si z Ameriky veze body za dvanácté místo.

Ve třetím volném tréninku měl Karel Hanika v šestnácté zatáčce velmi nepříjemný pád. Musel na vyšetření do zdravotního centra na okruhu, ale naštěstí se mu nic vážného nestalo a mohl nastoupit do kvalifikace, kde si vyjel třinácté místo.

„Dnešek byl pro nás náročný. Ráno jsme se vydali na trať se změnami v nastavení, které nám však nepřinesly takové výsledky, jaké jsme chtěli. Pracovali jsme na řešení potíží, ale nakonec nás zastavil těžký pád. Musím poděkovat celému týmu za práci na opravě poškozené motorky a také za to, že jsme díky nim mohli odpoledne znovu vyjet zpátky na dráhu. V kvalifikaci jsme nasadili nové pneumatiky a pocit jsem z nich měl dobrý. S využitím slipstreamu se mi podařilo získat hodně pozic, ale později jsem dokázal zopakovat stejný čas úplně sám, což je velmi důležité. Na závod jsme připraveni,“ věřil si před závodem brněnský jezdec.

Závod nejslabší kubatury byl nakonec velmi netypický. Byl velmi ovlivněn počasím a volbou pneumatik. Před závodem pršelo, většina jezdců tedy vyjela na pneumatikách do mokrých podmínek. Dráha však začala rychle osychat, proto museli jezdci zajet do boxů na výměnu. Po startu závodu byl sice Hanika chvíli na pátém místě. Po výměně se ovšem situace změnila. Hanika však bojoval o pozice v první desítce. Nakonec se v top ten neudržel. Závod dokončil jako dvanáctý. Získal tak čtyři body.

„Byl to šílený závod. Startovali jsme na mokru a měli jsme tedy pneumatiky do mokrých podmínek. Trať však osychala velmi rychle, takže jsme ve druhém kole zamířili do boxů, možná to mělo být o kolo dřív. Je jasné, že kdybychom měli hladké pneumatiky dříve, bojoval bych o lepší pozice jako ostatní, ale to se někdy stává. Naše strategie nebyla nejlepší, ale musíme se z toho poučit. Můj tým odvedl v boxu skvělou práci, pneumatiky vyměnili velmi rychle, což mi umožnilo vrátit se brzy na trať a pokusit se získat nějaké pozice zpět, takže za to týmu moc děkuji. Byli jsme blízko elitní desítky, ale aspoň jsme získali nějaké body. Příští týden se na své domácí dráze budu snažit zajet dobrý závod,“ prohlásil po závodě v Indianapolis Hanika.

Doporučujeme

Články odjinud