Hayden končí v MotoGP, přesouvá se do WSBK

Hayden končí v MotoGP, přesouvá se do WSBK

Bývalý šampion MotoGP - Nicky Hayden - po třinácti letech opouští MotoGP a přesouvá se do světového šampionátu superbiků.

Během čtvrteční tiskové konference v Motegi oznámil Nicky Hayden (šampion MotoGP z roku 2006), že po letošní sezóně již nebude pokračovat v MotoGP. Američan se přesouvá do WSBK do týmu Ten Kate Honda. Tento tým již také oficiálně potvrdil Haydenův příchod. Jeho týmovým kolegou tam bude Michael van der Mark.

Nicky Hayden vstoupil do MotoGP roku 2003 a během své první sezóny si vyjel dvě umístění na stupních vítězů – to první přišlo právě v Motegi. Roku 2006 se pak v sedle motocyklu týmu Repsol Honda propracoval až k zisku mistrovského titulu. Po letech u Hondy se v období 2009 až 2013 přemístil k Ducati, následně se vrátil zpět k Hondě, ale to už pouze v kategorii Open.

„Bude to můj poslední rok v MotoGP, protože se příští rok přesouvám do světového šampionátu superbiků k týmu Ten Kate Honda,“ prohlásil Hayden na včerejší tiskové konferenci. „V posledních dvou letech to nebylo tak dobré, nebyl jsem v pozici, abych mohl zajíždět výsledky, díky kterým bych získal motocykl MotoGP vysoké úrovně,“ dodává s tím, že mu MotoGP samozřejmě bude chybět, ale život jde dál a nyní se již jezdec soustředí na novou výzvu.

Doporučujeme

Články odjinud