Hector Barberá: „Být Španělem v MotoGP není výhoda“

Hector Barberá: „Být Španělem v MotoGP není výhoda“

Hector Barberá, který bude letos pilotovat jeden z motocyklů CRT, se domnívá, že být Španělem v MotoGP nepřináší výhody.

Stejně jako v letech 2002 a 2003 budou Hector Barberá a Toni Elías v jednom týmu. Hector bude závodit v MotoGP s motocyklem specifikace CRT od týmu Avintia Racing a Toni Elías zabojuje s motocyklem téhož týmu o titul v nižší kubatuře (Moto2).

Zájmy v MotoGP

„Všímám si, že zde záleží na pilotovi méně než v ostatních kategoriích, existuje mnoho faktorů, které neovlivňuješ,“ říká Barberá. „Spies je Texasan a příští rok pojedeme v Texasu. S Yamahou skončil pět bodů přede mnou, ale já jsem přišel o více závodů než on. Co to znamená? Pas nám nepomáhá, jsem si jistý.“

Znovu šampionem?

Toni Elías vybojoval titul v roce 2010 a ohledně následující sezóny je optimistický: „Proč bych nemohl být šampionem? Já o sobě nikdy nepochybuji. A navíc - vše, co tým dělá, je správné,“ prohlašuje Katalánec.

Pochybnosti o systému trestných bodů

Elías a Barberá se shodují na tom, že se jim nelíbí systém trestných bodů. „Kontakty mezi jezdci vždycky byly a měly by být v určitých mezích. Bez určitého rizika není možné učinit pokrok,“ domnívá se Elías. A Barbera dodává: „V Moto2 a v Moto3 jsou kontakty pěkné, ale v MotoGP jsou mnohem nebezpečnější. Myslím si, že stejný manévr nemůže být v různých třídách posuzován stejně, to mi připadá hloupé.“

(Zdroj: www.marca.com)

Doporučujeme

Články odjinud