Iannone přestupuje k Suzuki

Iannone přestupuje k Suzuki

Tento týden bylo oznámeno, že Iannone končí u Ducati. Hovořilo se o tom, že Ital přestoupí k Suzuki a nyní to bylo oficiálně potvrzeno.

To, co už se delší dobu považuje za jistou věc, bylo oficiálně oznámeno: Andrea Iannone bude od příštího roku jezdcem Suzuki.

Do konce letošní sezóny bude Iannone jezdit u týmu Ducati, ale příští rok již vymění červený stroj za modrý a pojede v týmu Suzuki Ecstar MotoGP. Ital podepsal smlouvu na dva roky (2017 a 2018). Vzhledem k tomu, že Iannone odchází k Suzuki, je již jasné, že Viňales se Suzuki pokračovat nebude a že se tedy rozhodl pro přestup k Yamaze, jak se již také delší dobu předpokládalo.

„Jsme rádi, že se nám Andreu podařilo získat pro následující dva roky,“ uvedl Davide Brivio – muž, který stál za návratem Suzuki do MotoGP. „Je jedním ze špičkových závodníků MotoGP a navíc je velmi motivovaný a vášnivý, což ladí s naší závodní filozofií. Náš technický projekt se od našeho začátku roku 2015 soustavně vylepšuje a nadále tvrdě pracujeme na tom, aby GSX-RR byla natolik konkurenceschopná a abychom mohli co nejdříve bojovat o vítězství. Chtěli jsme jezdce, který by mohl Suzuki pomoci v její cestě na vrchol. Andrea je rychlý jezdec, který hladoví po úspěchu a jeho styl jízdy by se mohl dobře přizpůsobit našemu motocyklu, což nám dodává optimismus. Nyní je v MotoGP čtvrtým rokem, takže se jedná o zkušeného jezdce, z něhož může tým profitovat,“ dodává Brivio.

Doporučujeme

Články odjinud