Jak jezdci trávili minulý čtvrtek s fanoušky v Brně

Jak jezdci trávili minulý čtvrtek s fanoušky v Brně

Ve čtvrtek 22. 8. se 400 fanoušků zúčastnilo tradiční procházky boxovou uličkou a paddockem. Proběhla i autogramiáda ve Vaňkovce.

Už několik let se v Brně pravidelně před závodním víkendem koná tzv. „Pit Walk“. V dřívějších letech bylo možné procházet se pouze boxovou uličkou; od roku 2011 lze vstoupit i do (jinak přísně střeženého a pro běžné smrtelníky téměř nedostupného) paddocku.

Vstupenky na „Pit Walk“ letos stály 1000 Kč na osobu a výtěžek z jejich prodeje (jako každý rok) putoval do nadačního fondu Riders for Health.

Pouhých 400 fanoušků mělo letos možnost v době od 15:00 do 17:00 navštívit boxovou uličku a prohlédnout si boxy jednotlivých týmů, kde mechanici připravují závodní stroje. V paddocku se návštěvníci mohli pokusit „ulovit“ svého oblíbeného jezdce a požádat ho o podpis, popřípadě se s ním vyfotit.

Já osobně jsem se akce „Pit Walk“ zúčastnila čtyřikrát (poprvé v roce 2008, pak v letech 2009 a 2010, kdy se procházka boxy pořádala místo pátečních dopoledních tréninků, a také letos). Stejně jako v předchozích letech pro mě bylo silným zážitkem vidět zblízka závodní motocykly a jezdce. Když jsem poprvé viděla motocyklové závodníky ve skutečnosti, byla jsem překvapená, že vypadají ještě drobnější a křehčí než v televizi.

Minulý čtvrtek si na své přišli i ti fanoušci, kteří nenavštívili boxovou uličku a paddock. Po sedmnácté hodině odpolední proběhla v brněnské Vaňkovce autogramiáda jezdců všech tříd. Nejprve se ukázali závodníci slabších kubatur: Dominique Aegerter, Sandro Cortese, Thomas Lüthi, Jakub Kornfeil a Karel Hanika. Později přijeli i jezdci MotoGP: Colin Edwards, Karel Abraham, Alvaro Bautista, Andrea Dovizioso, Claudio Corti a Stefan Bradl. Kdo byl ochotný vystát dlouhou frontu a usmálo se na něj štěstí, odnesl si podpis některého z výše zmíněných jezdců. Na koho řada nevyšla, mohl si jezdce aspoň prohlédnout.

Doporučujeme

Články odjinud