Jakub Kornfeil se vrací domů s novou smlouvou

Jakub Kornfeil se vrací domů s novou smlouvou

Po spekulacích, kde by Jakub Kornfeil mohl příští rok jezdit, už je konečně jasno. Kornfeil osedlá motocykl KTM týmu Sepang International Circuit.

Podle předběžné startovní listiny Moto3 se měl Jakub Kornfeil příští rok účastnit závodů v týmu CIP. Platí ovšem, že ne všichni jezdci, kteří jsou v této listině zapsaní v určitých týmech, mají skutečně s těmito týmy podepsanou smlouvu. Kornfeil tedy nakonec pojede v jiném týmu, než uvádí předběžná startovní listina.

Jak je oznámeno na oficiálních stránkách Jakuba Kornfeila, český jezdec dnes dopoledne podepsal smlouvu s týmem Sepang International Circuit a příští rok tak bude opět sedlat motocykl značky KTM. Jeho týmovým kolegou bude Zulfahmi Khairuddin. Kubovým šéfem bude Švéd Johan Stigefelt, s nímž se jezdec zná z minulých let.

Ke své nové smlouvě se Kornfeil vyjádřil následovně:

„V MotoGP už jsem strávil celkem pět sezón. Je mi velkým potěšením, že do té šesté zavítám do týmu SIC. S Johanem se dobře známe a z naší nadcházející spolupráce mám velkou radost. Je to něco jako splněný sen. Ve Fahmim (Khairuddinovi) vidím velmi silného týmového kolegu. Věřím, že spolu budeme v průběhu sezóny spolupracovat a dokážeme pracovat jako opravdový tým. Za tuto příležitost chci moc poděkovat Dato Razlanovi a již zmíněnému Johanovi Stigefeltovi. Zůstáváme na KTM. Ještě nikdy v Moto3 jsem nezůstal dva roky na stejném stroji. Jsem přesvědčený, že zkušenosti nabyté během letošního roku nám pomůžou s motocyklem dobře zacházet.“ 

Doporučujeme

Články odjinud