9
Fotogalerie

Je to oficiální: Miller podepsal s tovární Ducati

Už nějaký čas se hovoří o tom, že Jack Miller přestoupí k tovární Ducati. Nyní už je to oficiální.

Letošní šampionát se sice kvůli koronavirové pandemii zatím ještě nerozjel, nicméně týmy a jezdci už myslí i na další roky a intenzivně se jedná o nových smlouvách. Dalším jezdcem, který už má jistou smlouvu na příští rok, je Jack Miller.

Aktuálně je Jack Miller jezdcem týmu Pramac Racing (satelitního týmu Ducati) a o jeho přestupu k tovární Ducati už se nějakou dobu hovoří. Nyní už je to oficiální. Jack Miller podepsal s Ducati smlouvu na příští rok s možností prodloužení o další rok.

Jack Miller vstoupil do královské kubatury v roce 2015, přičemž (na rozdíl od většiny jiných jezdců) vynechal kategorii Moto2 a postoupil rovnou z Moto3. V prvních třech letech jezdil na motocyklech značky Honda. Roku 2016 v Assenu vybojoval své první (a zatím jediné) vítězství v MotoGP. Roku 2018 přestoupil k týmu Pramac Racing a hned v druhém závodě roku (v Argentině) startoval z pole positon. Loni pětkrát vystoupil na podium (pokaždé se jednalo o třetí místo).

„Nejprve chci poděkovat Paolo Campinotimu, Francesco Guidottimu a celému týmu Pramac Racing za velkou podporu, kterou mi poskytli během dvou a půl let, které jsme zatím společně prožili,“ prohlásil Miller. „Je mi ctí, že moje kariéra v MotoGP může pokračovat ve spojení se značkou z Borgo Panigale a také bych rád poděkoval celému managementu Ducati (Claudio, Gigi, Paolo a Davide) za jejich důvěru a za to, že mi dali tuto neuvěřitelnou příležitost. Nemohu se dočkat, až budu letos zase závodit,“ sdělil dále Australan.

Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr., 2Snap

Doporučujeme

Články odjinud