Jezdci týmu Repsol Honda zahájili test v Misanu

Jezdci týmu Repsol Honda zahájili test v Misanu

Dani Pedrosa a Marc Márquez z týmu Repsol Honda mají za sebou první ze tří testovacích dní v Misanu.

Poté, co závodníci týmu Repsol Honda obsadili první dvě místa ve Velké ceně Německa, přesunuli se do Itálie, kde je čeká třídenní test v Misanu.

Dnešek věnovali upravení nastavení motocyklu a přizpůsobení se novému asfaltu, který byl v Misanu nedávno položen. Oba závodníci jsou po své první jízdě na novém povrchu v Misanu spokojení. Na okruhu je nyní možné jezdit rychleji než v minulosti.

Zítra má tým v plánu vyzkoušení nového prototypu pro rok 2016 a v pátek je čeká test s pneumatikami na příští rok (od nového dodavatele).

Márquez obkroužil 84 kol s nejlepším časem 1:32,31. Pedrosa zajel 63 kol, přičemž to nejlepší  z nich mělo hodnotu 1:32,76s

„Dnešek byl pozitivní. Pracovali jsme na přizpůsobení nastavení pro nový asfalt a měli jsme dobré výsledky. Také jsme se zaměřili na zlepšení pozice na motocyklu,“ řekl po prvním dni testů Marc Márquez. „V odpoledních hodinách jsme se zaměřili na nastavení, protože zadek má tendenci příliš klouzat při nájezdu do zatáčky a Misano je dobrá trať pro řešení tohoto problému. Pravdou je, že jsme našli dobré řešení, ale zítra budeme pokračovat v práci, protože stále nejsem stoprocentně spokojený. Také vyzkoušíme prototyp pro rok 2016, který sem Honda přivezla," uzavřel Márquez.

„Nový asfalt je velmi dobrý a není na něm tolik hrbolů jako dříve, takže jsem spokojený.  Odvedli jsme dobrou práci,“ zhodnotil první den testů Márquezův týmový kolega Dani Pedrosa. „Je velmi pozitivní testovat v této fázi sezóny, můžeme se tak pokusit najít základní konfiguraci, která by mohla fungovat na každém okruhu. Vzhledem k mému zranění, které mě donutilo vynechat tři Velké ceny, máme stále co dělat v porovnání s normálním obdobím. Až sem přijedeme na závod, teplota určitě nebude vyšší, takže by se časy měly ještě zlepšit. Jsem spokojený s dnešní prací a těším se na zítřek, až budeme testovat nový prototyp,“ sdělil v tiskové zprávě Pedrosa.

Doporučujeme

Články odjinud