Jezdecké složení týmů MotoGP pro rok 2019

Jezdecké složení týmů MotoGP pro rok 2019

Naprostá většina míst v královské kategorii pro příští rok je již zaplněná. Pojďme si to tedy shrnout.

Téměř všechna místa v MotoGP pro rok 2019 jsou již obsazená. Při GP Rakouska Lin Jarvis z Yamahy potvrdil informaci, že u satelitní Yamahy skutečně pojedou Morbidelli a Quartararo, jak se již delší dobu proslýchalo.

Nyní tedy zůstává jedno volné místo u týmu LCR Honda a dvě místa u týmu Avintia Racing. U LCR Hondy by pravděpodobně měl pokračovat Japonec Takaaki Nakagami. Co se týče Avintie, ve hře jsou Tito Rabat, Xavier Simeon a Karel Abraham.

Oproti letošnímu roku dochází k velkým změnám. Stejnou jezdeckou dvojici jako letos bude mít pouze tovární Yamaha a pravděpodobně i LCR Honda, pokud bude Nakagami potvrzen.

Na konci roku odchází tým Marc VDS. Místo týmu Angel Nieto Team se nově ve startovním poli objeví tým SIC Yamaha Petronas. Thomas Lüthi se vrátí do Moto2, Dani Pedrosa oznámil konec kariéry jezdce MotoGP. Bez místa v MotoGP jsou aktuálně i Redding, Smith a Bautista.

Nově do MotoGP vstoupí čtyři následující jezdci: Francesco Bagnaia, Miguel Oliveira, Joan Mir a Fabio Quartararo. Všichni aktuálně závodí v kategorii Moto2.

Co se týče přestupů, tak Iannone se přesouvá ze Suzuki k Aprilii. Petrucci přestupuje k tovární Ducati, kde nahradí Lorenza, který odchází k týmu Repsol Honda. Zarco míří ke KTM. Morbidelli bude součástí nového týmu satelitní Yamahy.

Tým Jezdec 1 Jezdec 2
Aprilia Racing Team Gresini Aleix Espargaro Andrea Iannone
Ducati Team Andrea Dovizioso Danilo Petrucci
Monster Yamaha MotoGP Team Valentino Rossi Maverick Viňales
Pramac Racing Jack Miller Francesco Bagnaia
Red Bull KTM Factory Team Pol Espargaro Johann Zarco
Repsol Honda Team Marc Márquez Jorge Lorenzo
SIC Yamaha Petronas Franco Morbidelli Fabio Quartararo
Team Suzuki Ecstar Alex Rins Joan Mir
Tech 3 KTM Hafizh Syahrin Miguel Oliveira
Avintia Racing ? ?
LCR Honda Cal Crutchlow ?

Foto: Repsol

Doporučujeme

Články odjinud