Jorge Lorenzo: 2015 nejspíš Yamaha, 2016 třeba Ducati?

Jorge Lorenzo: 2015 nejspíš Yamaha, 2016 třeba Ducati?

Jorge Lorenzo nejspíše brzy podepíše novou smlouvu s Yamahou, ale chce jen jednoletý kontrakt, aby měl možnost se rozhodnout, kde bude jezdit v roce 2016.

Mistr světa Marc Marquez má již nový kontrakt s HRC podepsaný. Stejně je na tom i Valentino Rossi, který prodloužil smlouvu s Yamahou na další dva roky.

Nově se k nim přidal Dani Pedrosa, který se domluvil s HRC na spolupráci pro příští dvě sezony. Nyní se očekává prodloužení smlouvy Jorge Lorenza s Yamahou.

Lorenzo je momentálně v celkovém pořadí až na pátém místě. Při poslední GP v Assenu mu v cíli patřila až třináctá příčka. Čtvrtý Andrea Dovizioso má náskok deseti bodů a na nedostižného Marqueze ztrácí propastných 119 bodů. Dodejme, že Marc Marquez nebyl letos ještě poražen a na druhého v pořadí má náskok 72 bodů.

Lorenzo by chtěl s Yamahou smlouvu pouze na jeden rok, protože ho dráždí vyhlídky na nové výzvy v roce 2016. Do té doby chce nový závodní šéf Ducati Gigi Dall 'Igna vybudovat silnou a konkurenceschopnou Desmosedici. Lorenzo by tam mohl do dvou let nahradit Cala Crutchlowa, pokud bude příští rok pokračovat na Ducati. Pro Lorenza není Dall'Igna neznámou tváří. Vždyť společně vybojovali titul v mistrovství světa ve třídě 250cc s Aprilií v letech 2006 a 2007.

V současnosti se čeká na to, zda Cal Crutchlow bude chtít pokračovat s týmem i v roce 2015. Jedinou alternativou proti Ducati je tovární tým Suzuki. Honda ani Yamaha nemají místo ani zájem. Jejich partnerské týmy Gresini, LCR a Tech3 Yamaha si nemohou dovolit jezdce s platem 2,5 milionů eur.

Velmi pravděpodobně během několika dnů podepíše nový kontrakt i Jorge Lorenzo. Nejspíše to bude na jeden nebo dva roky.

Pro rok 2015 tak mají všechny tovární týmy místa obsazená. V případě, že by odešel Crutchlow k Suzuki, jeho místo v továrním týmu by zaujal Iannone.

zdroj: speedweek.com

Doporučujeme

Články odjinud