Jorge Lorenzo chce zůstat u Yamahy

Jorge Lorenzo chce zůstat u Yamahy

Jorge Lorenzo tvrdí, že chce do konce své kariéry zůstat u Yamahy, novou smlouvu však zatím nemá. Objevují se spekulace, že by v roce 2016 mohl jezdit u Ducati.

Italský motocyklový magazín Motosprint napsal o možnosti, že by Jorge Lorenzo mohl od roku 2016 jezdit v týmu Ducati. Lorenzo zatím s Ducati nejedná. Podle svých vlastních slov chce Lorenzo i nadále jezdit u Yamahy (a to až do konce své motocyklové kariéry).

Pojede Lorenzo v roce 2016 v barvách Ducati?

Smlouva u Yamahy Lorenzovi končí koncem letošního roku. Bodem sváru při jednání mezi Lorenzem a Yamahou je však doba trvání smlouvy. Lorenzo chce smlouvu jen na jeden rok s opcí na další rok, přičemž rozhodnutí o využití opce by mělo být na něm. Podle magazínu Motosprint by důvodem tohoto Lorenzova přání mohla být skutečnost, že chce být volný pro případné připojení se do týmu Ducati od roku 2016.

Před závodním víkendem v Assenu Lorenzo znovu zopakoval, že hodlá zůstat u Yamahy. Na konci letošního roku končí smlouva s Yamahou nejen Lorenzovi, ale i Rossimu. Ital na tiskové konferenci v Assenu oznámil, že je „velmi, velmi blízko k prodloužení smlouvy s Yamahou.“ V případě Lorenza však jednání o nové smlouvě nejsou tak pokročilá. Lorenzo říká, že existují ještě nějaké rozdíly v názorech mezi ním a týmem, ale doufá, že se brzy najde řešení. Rozdíly v názorech jsou (podle Lorenza) především ekonomického charakteru.

(Zdroj: motosprint.corrieredellosport.it)

Doporučujeme

Články odjinud