Kallia sužovaly problémy s ramenem

Mika Kallio se díky svým problémům s ramenem složitěji sžívá s okruhem v Mugellu. Aleix Espargaro v dnešním tréninku pracoval na nastavení brzd.

Závodníci týmu Pramac Racing se v prvním tréninku na Velkou cenu Itálie v Mugellu umístili až v polovině druhé desítky. Čtrnáctý Aleix Espargaro pracoval s nastavením brzd, šestnáctý Mika Kallio, který má problémy s ramenem, se dnes především snažil přizpůsobit stroj profilu tratě.

Technický ředitel Fabiano Sterlacchini si je vědom, že jeho jezdci momentálně ztrácí na nejlepší, ale na základě dnešních poznatků získaných od jezdců chystá na zítřek změny v nastavení. Starosti mu dělá také stav Kallia, který je limitován svými problémy s ramenem.

Espargaro si navzdory téměř dvouapůlsekundové ztrátě na nejrychlejšího Valentina Rossiho věří. "Je to jeden z nejtěžších okruhů v MotoGP. Tvrdě jsme pracovali, abychom na zítřek vylepšili náš stroj, takže bych se měl přiblížit nejlepším jezdcům. Po dobrém výsledku z Le Mans jsem velmi motivovaný," připomněl své nedávné deváté místo Španěl.

Kallio uvedl, že rameno ho tolik nebolí a že na nejlepší osmičku ztrácí jen sekundu. "Měli jsme nějaké problémy, ale můj tým je již identifikoval a ví jak je vyřešit," věří Fin. "Je to pro mě velmi obtížná trať, ale udělám všechno, abych získal ještě několik míst a dobrou pozici na startovním roštu."

Doporučujeme

Články odjinud