Kallio věří, že měl na první desítku

Na rozdíl od továrního týmu Ducati se tomu satelitnímu příliš nedařilo. Zástupci stáje Mika Kallio a Aleix Espargaro se umístili až ve spodních patrech výsledkové listiny.

Trénink na Velkou cenu Španělska se týmu Pramac Racing příliš nevydařil. Mika Kallio zajel čtrnáctý nejrychlejší čas a Aleix Espargaro byl o dvě místa za ním.

Kallio byl zklamán, že se neumístil v první desítce. "Vím, že jsem toho mohl snadno dosáhnout. Mám dobrý pocit z třetí časti okruhu. Tam jsem měl šestý nejrychlejší čas," pochvaloval si Fin. "Musím se ale zlepšit v ostatních částech. Když vidím tovární jezdce Ducati vepředu, mám velkou důvěru v motorku a doufám, že dokážu zajet dobrou kvalifikaci."

Espargaro má stále problémy s předním kolem. "Během testů jsme trochu pozměnili nastavení a postupně jsem snižoval svou ztrátu. Šestnácté místo určitě není dobrý výsledek," uznal Katalánec.

Technický ředitel týmu Fabiano Sterlacchini připomněl, že Jerez je pro tým Pramac Racing tradičně obtížný, ale tovární jezdci Ducati dali týmu naději na lepší výsledek. "Večer se setkáme s techniky oficiálního týmu Ducati a zkusíme najít lepší vyvážení," slíbil.

Doporučujeme

Články odjinud