Karel Abraham nedojel ani v Malajsii

Karel Abraham nedojel ani v Malajsii

Karel Abraham nedokončil už čtvrtý závod v řadě za sebou. Brněnský závodník naposledy bodoval v San Marinu, kde vyhrál kategorii OPEN.

Karel Abraham v pátek a v sobotu:

Páteční tréninky byly poznamenány počasím. Jak už je pro Malajsii typické, po celou dobu panovalo velké horko. V pátek dopoledne bylo sucho, to Karel Abraham zajel šestnáctý čas. Odpoledne přišla průtrž mračen. Trénink musel být na několik minut přerušen. V tomto tréninku skončil Karel jedenáctý:

„Dopoledne vedro, odpoledne déšť, prostě Sepang jako obvykle. S dopoledním výsledkem jsme spokojení, na to že byl první, jsme neměli žádné vážnější problémy. Odpoledne přišla fakt silná průtrž mračen, sice jsme vyjeli, ale pak nám dali červenou vlajku a celý trénink se odložil. Na začátku byla trať mokrá, pak osychala, ale časy jsou oproti dopoledním úplně mimo, je tam rozdíl snad patnáct vteřin. Takže jedenácté místo zní hezky, ale z pohledu kvalifikace to je jedno. Na druhou stranu je dobré vědět, že tady dokážeme na mokru jezdit konkurenceschopně. Pokud tohle tradiční počasí vydrží, tak možná pojedeme na mokru i v neděli,“ odhadoval v pátek Abraham.

V sobotu jezdce trápilo pouze velké horko, liják na tréninky ani kvalifikace nedorazil. V dopoledním tréninku skončil Abraham čtrnáctý, v odpoledním si o jedno místo pohoršil. V kvalifikaci si časem 2:02,548 zajistil start z patnácté pozice.

„Tohle byla divná kvalifikace, výsledek je ale docela povedený. V Sepangu je to strašně hektické, je to nejdelší okruh, takže když člověk udělá v ostrém kole chybu, ztratí přes dvě minuty času. Přesně to se mi stalo, první výjezd se mi vůbec nepovedl, udělal jsem dvě chyby. Na konci kvalifikace jsem se chtěl pověsit za Reddinga nebo Aoyamu, ale všichni jsme jen čekali na někoho rychlejšího. Takže nakonec jsem do toho musel jít sám. Bylo to docela těsné, do jediného rychlého kola jsem vjel sedm vteřin před šachovnicovou vlajkou. Jsem rád, že jsem v tu chvíli nebyl v boxu, muselo tam být docela dusno, protože kdybych to nestihl, jedeme z posledního místa. Naštěstí to vyšlo a patnácté místo je, myslím, povedené. Uvidíme, jaké bude počasí. Dnes odpoledne tu bylo strašné horko, zítra ale klidně může lít,“ stále čekal na déšť Abraham.

Karel Abraham v neděli

Po startu z patnáctého místa se Karel Abraham v úvodu závodu pohyboval na bodovaných pozicích, ale bohužel opět přišel další nedokončený závod – už čtvrtý v řadě. Ze zámořských velkých cen se tedy Karel vrací bez jediného bodu.

Pozn.: Vyjádření jezdce k nedělnímu závodu bude doplněno, jakmile se objeví na jeho oficiálních stránkách.

Doporučujeme

Články odjinud