Karel Hanika odjíždí z Misana bez bodů

Karel Hanika odjíždí z Misana bez bodů

Karel Hanika dorazil v Misanu do cíle až jako jednadvacátý, což znamená, že si ze San Marina neveze žádný bod.

V sobotu dopoledne zajel Karel Hanika čas 1:43,648, ale v kvalifikaci už nedokázal na tento výsledek navázat. Zajel jen 1:43,898, což stačilo na čtyřiadvacáté startovní místo. Po penalizaci Jakuba Kornfeila se nakonec posunul o jedno místo výše.

„V posledním tréninku jsem se cítil komfortně a měl na motorce dobrý pocit, máme však před sebou ještě hodně tvrdé práce. Co se týče nastavení, to se vyvíjelo správným směrem a moje časy byly lepší než včera. V kvalifikaci jsme zkusili udělat další krok vpřed, ale hodně jsme s tím bojovali a zkrátka se nám to nedařilo. Nedokázal jsem už zajíždět časy jako dopoledne a ani můj pocit na motorce nebyl nejlepší. V posledních několika závodech jsme jezdili dobré časy v kvalifikaci, ale v závodech jsme byli hodně vzadu, takže doufám, že tentokrát to bude opačně,“ věřil po kvalifikaci Hanika.

Jenže bohužel ani závod nebyl takový, jak si brněnský závodník představoval. Po startu z osmé řady bojoval o pozice ve druhé desítce. V závěru závodu se navíc dostal do kontaktu s jedním ze soupeřů a nakonec dorazil do cíle na jednadvacátém místě, tedy bez bodů.

„Po této Velké ceně je pro nás hlavním cílem najít ideální nastavení pro motorku, protože celý víkend jsme měli tentýž problém. V době od prvního tréninku do závodu jsme nezaznamenali žádné zlepšení, ale samozřejmě uděláme maximum pro to, abychom našli řešení. Pokud se nám to podaří, pak jsem si jistý, že můžeme být s předními jezdci mnohem častěji. Po celý závod jsem předjížděl ostatní jezdce, ale nemohl jsem dobře brzdit. Byl jsem široký a ostatní mě předjížděli zpátky. Možná jsme mohli být sedmnáctí, ale v posledním kole do mě někdo vrazil. Tím se každopádně nic moc nemění, protože bychom stejně nezískali body,“ prohlásil po závodě zklamaný Hanika.

Doporučujeme

Články odjinud