Kenny Roberts Jr. byl zařazen mezi Legendy MotoGP

Kenny Roberts Jr. byl zařazen mezi Legendy MotoGP

V pátek byl Kenny Roberts Jr. na okruhu v Austinu oficiálně zařazen mezi Legendy MotoGP.

Kenny Roberts Jr. (narozený 25. 7. 1973) je mistrem světa třídy 500 ccm z roku 2000. V mistrovství světa silničních motocyklů závodil i jeho otec Kenny Roberts, který získal tři mistrovské tituly ve třídě 500 ccm v letech 1978, 1979 a 1980.

Kenny Roberts starší měl v mistrovství světa silničních motocyklů i svůj tým, v němž svého času jezdil i výše zmíněný Kenny Roberts Jr. V roce 2006 získal Roberts Jr. pro tým svého otce dvě umístění na stupních vítězů. O rok později ukončil kariéru. Kromě mistrovského titulu vybojoval Roberts Jr. celkem dvaadvacet umístění na stupních vítězů, z toho osm vítězství a na svém kontě má i deset startů z pole position.

Včera byl Kenny Roberts Jr. na okruhu v Austinu slavnostně uveden mezi Legendy MotoGP. Jeho otec už na tomto seznamu je. Robertsovi jsou první dvojicí otec – syn na tomto speciálním seznamu. Kromě Robertsových jsou na seznamu například i Giacomo Agostini, Mick Doohan, Wayne Gardner, Daijiro Kato, Marco Simoncelli, Nicky Hayden, Angel Nieto, Phil Read, Casey Stoner a další.

Foto: Kenny Roberts

Doporučujeme

Články odjinud