Kentův čtvrtý pokus

Kentův čtvrtý pokus

Danny Kent už měl tři pokusy na zajištění mistrovského titulu, ale (zatím) se mu to nepodařilo. Tuto neděli jej čeká čtvrtý a zároveň poslední pokus.

Danny Kent přijíždí do Valencie s tím, že má před sebou čtvrtý a zároveň poslední pokus. Pokud ani tentokrát Kent neuspěje, bude se z titulu radovat Oliveira.

Po závodě v Misanu ztrácel Miguel Oliveira na Dannyho Kenta rovných sto bodů a byl čtvrtým mužem celkového pořadí. Před ním tehdy ještě byli Enea Bastianini a Romano Fenati. Po Aragonii se Oliveira díky svému vítězství posunul na třetí místo v šampionátu.

Před sérií pacifických závodů měl Danny Kent náskok na (v té době druhého) Eneu Bastianiniho pětapadesát bodů. Miguel Oliveira tehdy ještě zaostával o pětasedmdesát bodů a jeho šance na titul se spíš jevila jen jako teoretická.

Po GP Japonska snížil Oliveira svou ztrátu na 65 bodů. Kromě Kenta a Oliveiry byl ve hře ještě Enea Bastianini se ztrátou 56 bodů. V Austrálii pak upadli Bastianini i Kent a Oliveira zvítězil. Tím pádem z boje o titul vypadl Enea Bastianini.

Před Malajsií vedl Kent s náskokem čtyřicet bodů na Oliveiru. Kentovi tak stačilo dojet pátý v případě, že Oliveira zvítězí. Oliveira zvítězil, ale Kent dorazil do cíle až jako sedmý, takže ani třetí pokus mu nevyšel. Oliveira stáhl Kentův náskok na čtyřiadvacet bodů. Největší rozdíl mezi Kentem a Oliveirou byl po Silverstone a to 110 bodů. Od té doby se Oliveirovi podařilo dohnat 86 bodů.

Aby si Kent zajistil titul ve Valencii, stačí mu dorazit do cíle na čtrnáctém místě. Pokud by dojel hůře, musí spoléhat na to, že Oliveira nevyhraje.

Doporučujeme

Články odjinud