Komplikovaný úvod sezony pro Karla Abrahama

Komplikovaný úvod sezony pro Karla Abrahama

Sedmnácté místo v cíli závodu královské kubatury patřilo na jihu Španělska českému jezdci stáje Cardion AB Motoracing Karlu Abrahamovi, jenž byl dlouho ve skupině bojující o deváté místo.

V ní jel Abraham společně s Héctorem Barberou a Valentinem Rossim. V jedné ze zatáček ale bohužel přišel o předek a po návratu zpět na dráhu už s poškozeným motocyklem nedokázal zajet na pozice, které by znamenaly první body. „Celý víkend všichni počítali, že je čeká mokrý závod a nakonec jsme jeli na suchu,“ řekl Abraham.

„Pro nás to byl problém, myslím, že na mokro jsme byli nachystaní, zatímco na sucho jsme nastavení neměli dobré. Na suchu jsme toho totiž moc nenajezdili, jen kvalifikaci. Motorka prostě nefungovala ideálně, ale já jsem se chtěl i tak udržet ve skupině s Rossim, Barberou a Spiesem. V jedné zatáčce to prostě nevyšlo a klasicky mi uklouzl předek.“

„Po Kataru, kde jsem skončil kvůli technické závadě, je to druhý nedojetý závod a hodně nepovedený start sezony. Je to těžké pro mě i pro celý tým, ale musíme to hodit za hlavu a myslet dopředu. Příští závod je už za týden v Portugalsku,“ řekl závěrem český jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud