Kornfeil: Dnes rozhodly převody

Závodem na okruhu Losail International Circuit nedaleko katarské metropole Doha jsme konečně vstoupili do závodní sezóny 2014.

V nejslabší kubatuře Moto3 jsme mohli dle očekávání sledovat české barvy v boji o nejvyšší pozice, když Jakub Kornfeil na konci závodu míchal kartami v čelní skupině.

Po startu ze čtvrté pozice se reperezentant Calvo Teamu Jakub Kornfeil posunul na třetí místo. Během chvíle se ale propadl dolů na šesté místo a to byl začátek velkých bojů na čele závodu třídy Moto3. Za Jackem Millerem a Alexem Márquezem, kteří ze začátku unikli, se vytvořila skupinka bojující o třetí příčku, kde Kornfeil bojoval s Alexem Rinsem, Efrénem Vázquezem, Miguelem Oliveirou, Romanem Fenatim, Alexisem Masbouem a týmovým kolegou Isaacem Viňalesem. Francouz Alexis Masbou v jednu chvíli odsunul našeho závodníka až na sedmou pozici a už se mohlo zdát, že skupinka před nimi pomalu uniká, neboť se jí podařilo dotáhnout jezdce jedoucí na samotném čele. Předjížděcím manévrem tomu ale Jakub zabránil a během chviličky se dotáhl do skupinky bojující o vítězství. Ani přes všechny snahy se našemu závodníkovi už nepodařilo prodrat na pozice zajišťující podium a cílovou pásku prvního závodu roku 2014 proťal na šestém místě se ztrátou 0.586 na vítěze Jacka Millera z Austrálie.

Kornfeil1.jpgKornfeil2.jpgKornfeil3.jpg
Jakub Krnfeil během GP Kataru

Jakub Kornfeil: „Díky dobrému startu jsem se posunul o místo nahoru a z první zatáčky jsem vyjížděl na třetím místě. Bohužel jsem o něj ale v zápětí přišel, když se mně tam doslova nacpal Isaac. Docela jsem se ho lekl, protože měl za úkol jet za mnou a zbytečně neriskovat. Propadl jsem se až někam k šesté pozici. Kluci vepředu za to vzali a měli klid na to, aby se od nás vzdálili. My potom měli celý závod co dělat s tím, abychom se k nim přitáhli. To se nám ke konci podařilo a já jsem uzavíral tu vedoucí skupinku. Bohužel jsem ale ztrácel na rovince. Naše převody dnes nebyly tak rychlé jako kluků před námi. Proto jsem se to pak snažil dohánět na brzdy. Někdy to mohlo vypadat, že se snažím jet opravdu hodně na krev, ale nebylo prostě jiné východisko. Ve své podstatě je úplně jedno, jestli bych v posledním kole najížděl na cílovou rovinku první nebo třetí. Než bychom projeli cílovou čáru, už bych byl zase nejspíš na konci. Je to velká škoda. Celý víkend jsme patřili k nejrychlejším a teď v závodě se bohužel nepodařilo dát všechny kousky té pověstné mozaiky dohromady. Každopádně se ale deset bodů bude moc hodit a být druhá KTM v cíli snad není ostuda. Snad se příště podaří ještě o kapku lepší výsledek.“

Doporučujeme

Články odjinud