Kornfeil: Letos nejhorší závod…

Sedmý závod letošního ročníku šampionátu MotoGP končí pro českého závodníka Calvo Teamu Jakuba Kornfeila velkým zklamáním.

Do závodu na okruhu v Montmeló na předměstí Barcelony Jakub Kornfeil startoval z jedenáctého místa s ambicí, že se uchytí v první skupině, aby se mohl prosadit v boji o nejvyšší pozice. Poprůjezdu prvním mezičasem patřila našemu závodníkovi jeho startovní, tedy jedenáctá pozice. Ve čtvrtém kole ale přišla zřejmě rozhodující chvíle závodu. Z dvanácté příčky se Kornfeil propadl za Miguela Oliveiru a Danny Kenta až na čtrnácté místo. Čelo závodu začalo unikat a náš reprezentant zůstal bojovat ve skupině o jedenácté místo. Juanfran Guevara, Alexis Masbou, Miguel Oliveira, Alessandro Tonucci, Zulfahmi Khairuddin, Danny Kent a další český závodník Karel Hanika. To byli dnešní soupeři Jakuba Kornfeila. V této početné formaci ale závodník z Rohatce v závěru závodu nedokázal dosáhnout výše než na poslední bodované patnácté místo. V celkovém hodnocení se tak Jakub Kornfeil propadl na průběžnou desátou pozici se třiceti osmi mistrovskými body.

Kornfeil1 (1).jpgKornfeil2.jpgKornfeil4.jpg 
Neděle Jakuba Kornfeila na okruhu v Montmeló

JakubKornfeil #84(pozice:15.): „Start do závodu byl dobrý. To však dneska byla první a také poslední dobrá věc. Oproti včerejšku jsem byl mnohem pomalejší. Zatímco včera jsem dokázal jezdit 1.51.6, dneska to bylo hodně nad 1.52. Místo toho, abych se udržel první skupiny, jsem se zasekl ve druhé, kde jsme se hodně předjížděli. Tím pádem jsme pochopitelně nikdy nemohli dohnat čelo závodu. Navíc se do toho ještě zapojily problémy při odřazování. Několikrát se stalo, že při odřazování např. o tři stupně, mně to odřadilo jen o dva. Tak se hodně komplikuje nájezd do zatáčky, protože tolik nefunguje engine brake. To se stalo také v posledním kole. V jedné zatáčce jsem byl dlouhý, ve skupině jsem se dost propadl a už to nestačilo na víc než jen na to patnácté místo. Víkend to nebyl úplně špatný, ale závod to byl letos vůbec nejhorší.“

Doporučujeme

Články odjinud