Kornfeil po deštivých testech v Jerezu

Kornfeil po deštivých testech v Jerezu

Poslední den testů v Jerezu skončil na nejvyšší příčce Jakub Kornfeil. V celkovém pořadí třídenních testů mu patří dvaadvacáté místo.

Počasí v Jerezu jezdcům příliš neumožnilo testovat na suché trati. Relativně slušné podmínky byly v první části prvního dne a ve druhé části druhého dne. Stejně jako Karel Hanika si i Jakub Kornfeil zajel své nejlepší kolo hned v úvodu testovacího programu. Kornfeilův nejlepší čas měl hodnotu 1:50,628 a v celkovém pořadí třídenních testů mu vynesl dvaadvacáté místo.

Kornfeilův tým se předchozích testů v Jerezu ani ve Valencii neúčastnil, protože využívali trať v Sepangu. Oproti horkému Sepangu panovaly v Jerezu zcela jiné klimatické podmínky. V úvodu testů v Jerezu musel tým řešit potíže s nastavením a Kornfeil byl trochu překvapen, že musel s motocyklem trochu bojovat: „Když jsem poprvé vyjel na trať, měl jsem na motocyklu úplně jiný pocit než v Sepangu. Byl jsem docela překvapený, protože najednou jsem s motocyklem musel trošku bojovat. I tak jsme ale zajeli docela slušný čas a nejsme příliš pozadu. Samozřejmě ale máme co zlepšovat, o tom není pochyb,“ prohlásil jihomoravský jezdec po prvním dni testů.

Největší radost ovšem Kornfeilovi a českým fanouškům přinesl třetí den testů. Kornfeil ovládl obě části, do kterých nastoupil. V závěrečné fázi už na trať vyjeli jen Remy Gardner a Brad Binder, kteří Kornfeilův čas nepřekonali, takže se Jakub večer mohl radovat z první pozice celkového pořadí závěrečného dne.

V závěrečném dni se Kornfeil zaměřil na mokré nastavení a na elektroniku. Dle jeho vlastních slov se jim občas podařilo najít vhodné řešení problému a občas ne, ale nesmutní: „První trénink jsem dokončil na prvním místě. Ve druhém tréninku se mi to podařilo zopakovat, což je rozhodně pozitivní konec testů a velká psychická vzpruha před prvním závodem. S motorkou se mně pracuje velmi dobře. Když si řeknu, že zatáhnu, prostě zatáhnu a ono to jde. Když ještě malinko zapracujeme na elektronice, jsem si jistý, že do Kataru budeme velmi dobře připravení. Z hlediska počasí to v Jerezu rozhodně nebyl lehký test. Dosáhli jsme ovšem velkého pokroku a já moc děkuji mému týmu za perfektní práci,“ vyjádřil se po testech český jezdec týmu Drive M7 SIC Racing.

Doporučujeme

Články odjinud